Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Φρένο» στους εκδρομείς του Πάσχα – Αυστηρά μέτρα σε εθνικές οδούς, λιμάνια και αεροδρόμια σχεδιάζει το Μαξίμου

«Φρένο» στους εκδρομείς του Πάσχα – Αυστηρά μέτρα σε εθνικές οδούς, λιμάνια και αεροδρόμια σχεδιάζει το Μαξίμου
Εξετάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ορισμός κανόνων για το ψήσιμο του οβελία
Αποφασισμένη να βάλει «φρένο» στα σχέδια όσων θέλουν να ταξιδέψουν στα χωριά τους, στα νησιά ή και ακόμα και στα εξοχικά τους το Πάσχα, είναι η κυβέρνηση.
Ήδη, στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως αναφέρει η Realnews, είναι έτοιμος ο σχεδιασμός και άμεσα θα πραγματοποιηθεί η τελική σύσκεψη για να οριστικοποιηθούν τα μέτρα, ανάλογα με τα ιατρικά δεδομένα και  τον ρυθμό των κρουσμάτων του κορωνοϊού στη χώρα μας.
Αυτό που δεν θέλουν στο κυβερνητικό επιτελείο είναι να σπάσει η αλυσίδα των μέτρων αντιμετώπισης του κορωνοϊού με μια ενδεχόμενη μαζική μετακίνηση εκδρομέων το φετινό Πάσχα, καθώς είναι δεδομένο ότι αν αυτό συμβεί, θα προκληθεί νέο επιδημικό κύμα με τεράστιες συνέπειες.
Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, σύμφωνα με πληροφορίες,  η Αστυνομία θα αναλάβει τον έλεγχο των ταξιδιωτών.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της  Realnews, επειδή ο δρόμος δεν μπορεί να κλείσει και κατ΄ επέκταση  ούτε οι σταθμοί των διοδίων, καθώς υπάρχουν οι συμβάσεις με τις εταιρείες διαχείρισης, αστυνομικοί θα στήνουν μπλόκα ακριβώς μετά τα διόδια και θα ελέγχουν όλους όσοι κινούνται  παρανόμως με τα αυτοκίνητά τους, βεβαιώνοντας πρόστιμα.  
Μάλιστα, από τους εκδρομείς που θα καταφέρουν να περάσουν τα διόδια, οι τροχονόμοι θα ζητούν να δείξουν το έγγραφο μόνιμης κατοικίας και μόνο στην περίπτωση που έχουν το χαρτί αυτό, δηλαδή τη βεβαίωση κατοικίας από την ΑΑΔΕ, θα συνεχίζουν το ταξίδι τους, αλλιώς θα υποχρεώνονται σε αναστροφή και θα έρχονται αντιμέτωποι με το πρόστιμο των 150 ευρώ, για το οποίο μάλιστα εξετάζεται το ενδεχόμενο να αυξηθεί.
Σύμφωνα με το σχεδιασμό το υπουργείου προστασίας του Πολίτη, μπλόκα θα υπάρχουν και στους παράδρομους των διοδίων για να ανακόπτεται οποιαδήποτε παράνομη κίνηση και στα παλιά εθνικά δίκτυα.

Τι θα ισχύσει για πλοία, τρένα και λεωφορεία

Ήδη, εδώ και ένα 15νθήμερο, δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις με τα πλοία, ενώ μπορούν να ταξιδέψουν μόνο όσοι έχουν βεβαίωση μόνιμης κατοικίας, μέτρο το οποίο θα ισχύσει και μετά το Πάσχα.
Αντίστοιχα είναι τα μέτρα στα ΚΤΕΛ και στους σταθμούς των τρένων, που σημαίνει ότι εισιτήριο στα εκδοτήρια μπορεί να προμηθευτεί μόνο όποιος έχει βεβαίωση μόνιμης κατοικίας για τη διαδρομή που θέλει να καλύψει.
Στα αεροδρόμια, για να ταξιδέψει κανείς με αεροπλάνο θα πρέπει επίσης να έχει το έγγραφο που να αποδεικνύει πού είναι η μόνιμη κατοικία του.
Σημειώνεται ότι όποιος τελικά ταξιδεύει, μετά δεν δύναται να επιστρέψει, αφού είναι υποχρεωμένος να μείνει στον τόπο μόνιμης κατοικίας του.

Περί οβελία…

Ο ορισμός κανόνων για το ψήσιμο του οβελία, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, θα επιτρέπεται το ψήσιμο στην περίπτωση που ο πολίτης μένει σε μονοκατοικία ή σε διαμέρισμα που έχει ταράτσα δική του ή μεγάλο μπαλκόνι για εγκατάσταση με ψησταριά, αλλά θα πραγματοποιείται αυστηρά χωρίς καλεσμένους, που σημαίνει ότι θα είναι στον χώρο μόνο τα μέλη της οικογένειας του ψήστη.
Αναμένεται να απαγορευτεί το ψήσιμο του αρνιού σε κοινόχρηστους χώρους πολυκατοικιών ή υπαίθριους χώρους , όπου μπορούν να έχουν πρόσβαση οι γείτονες και οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες  και ένοικοι διαμερισμάτων.

Χωρίς επισκέψεις σε σπίτια και εκκλησίες

Παράλληλα, το κυβερνητικό επιτελείο οριστικοποιεί και τα μέτρα για τις μετακινήσεις τη Μεγάλη Εβδομάδα και κυρίως ανήμερα του Πάσχα, σε όλες τις περιοχές της χώρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, θα απαγορεύονται οι επισκέψεις στα σπίτια, αλλά και η μετάβαση σε ιερούς ναούς.
Στο Μέγαρο Μαξίμου είναι αποφασισμένοι για τη λήψη όλων των μέτρων που δεν θα τινάξουν στον αέρα τη μέχρι σήμερα προσπάθεια και την καραντίνα που έχει επιβληθεί, αφού την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας αναμένεται, σύμφωνα με τα μοντέλα, αύξηση των κρουσμάτων.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης