Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κορωνοϊός - Τσιόδρας: Στους 68 οι νεκροί και 1.673 τα κρούσματα στην Ελλάδα - Χαρδαλιάς: Μέχρι 27/4 η απαγόρευση κυκλοφορίας

Κορωνοϊός - Τσιόδρας: Στους 68 οι νεκροί και 1.673 τα κρούσματα στην Ελλάδα - Χαρδαλιάς: Μέχρι 27/4 η απαγόρευση κυκλοφορίας
Παρατείνονται μέχρι τις 27 Απριλίου τα προσωρινά μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας
Στους 68 ανέρχονται οι νεκροί από τον κορωνοϊό στη χώρα μας, ενώ συνολικά 1. 673 είναι τα κρούσματα.
Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για το νέο κορωνοϊό, Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, 60 είναι τα νέα κρούσματα, ενώ  92 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ και 10 έχουν εξέλθει από αυτές.
Σε ό,τι αφορά τα θύματα της επιδημίας, σημείωσε ότι η μέση ηλικία είναι τα 74 έτη.
Ο κ. Τσιόδρας υπογράμμισε ότι μπορεί να υπάρξει πρόβλημα με τη χρησιμοποίηση αυτοσχέδιων μασκών, εξηγώντας ότι ο ιός παγιδεύεται στο ύφασμά τους, ενώ ξεκαθάρισε ότι σε ανοικτούς χώρους δεν χρειάζεται μάσκα.
Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι ο αερισμός του χώρου μειώνει τις πιθανότητες μετάδοσης, και μάλιστα τόνισε χαρακτηριστικά ότι "το καλύτερο σήμερα για έναν χώρο με κάποιον που δεν ξέρει αν έχει ή όχι τον ιό, είναι ο καλός αερισμός".
Συνέστησε προσοχή στα διαλύμματα χλωρίνης και σημείωσε πως "δεν  έχουμε ενδείξεις ότι η υπερβολική καθαριότητα κάνει πιο ανθεκτικό τον ιό, αντιθέτως τον σκοτώνει".
Επιπλέον, επεσήμανε ότι  αυτή τη στιγμή έχουμε επάρκεια διαγνωστικών τεστ και πρόσθεσε ότι σίγουρα ο μαζικός εργαστηριακός έλεγχος στρατηγικά είναι απαραίτητος και προς τα εκεί προσανατολιζόμαστε σε επόμενη φάση.
Τέλος, εκτίμησε ότι "δεν  θα δούμε κατάσταση Ιταλίας (στην Ελλάδα)", συμπληρώνοντας πως  αυτό εξαρτάται από όλους μας.

Χαρδαλιάς: Μέχρι 27 Απριλίου η απαγόρευση της κυκλοφορίας

Τα προσωρινά μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας παρατείνονται μέχρι τις 27 Απριλίου στις 6.00 π.μ., ανέφερε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.
Παρατήρησε ότι "κάποιοι  επιμένουν να καταπατούν αυτήν την εθνική προσπάθεια με τεχνάσματα" και συμπλήρωσε ότι σήμερα παρατηρήθηκε αύξηση κινητικότητας σε τμήματα των εθνικών οδών.
Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, οι επόμενες εβδομάδες είναι κρίσιμες και "είναι σημαντικό να αποφύγουμε τα λάθη, να μην γκρεμίσουμε όσα με κόπο έχουμε χτίσει".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης