Βρετανία: Ακόμα 708 νεκροί από κορωνοϊό μέσα σε 24 ώρες, 4.353 συνολικά

Βρετανία: Ακόμα 708 νεκροί από κορωνοϊό μέσα σε 24 ώρες, 4.353 συνολικά
Κορωνοϊός - Βρετανία: Ακόμα 708 νεκροί μέσα σε 24 ώρες - 4.353 στο σύνολο
Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από τον κορωνοϊό στη Μεγάλη Βρετανία, καθώς ακόμα 708 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο.
Ο συνολικός αριθμός των νεκρών στην Μεγάλη Βρετανία έφτασε τους 4.353, ενώ τα συνολικά κρούσματα ανέρχονται σε 41.903.
Την ίδια ώρα στην Σκωτία τουλάχιστον 46 άνθρωποι πέθαναν από τον κορωνοϊό με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τους 218, στην Ουαλία πέθαναν 13 (συνολικά έχουν πεθάνει 154).
Στη Βόρεια Ιρλανδία πέθαναν άλλοι 8 και 56 συνολικά.
Η Βρετανία δεν θα χαλαρώσει το αυστηρό μέτρο της καθολικής καραντίνας πριν το τέλος του Μαΐου, ανακοίνωσε σήμερα ο επιδημιολόγος Νιλ Φέργκιουσον ο οποίος ασκεί μεγάλη επιρροή στη διαμορφωση της στρατηγικής του Λονδίνου για την αντιμετώπιση της covid-19, προειδοποιώντας ότι πρώτα πρέπει να μειωθεί ο ρυθμός εξάπλωσης της επιδημίας του κορωνοϊού και να ξεκινήσει η εντατική διενέργεια τεστ.
Ο καθηγητής μαθηματικής βιολογίας του Imperial College London, δήλωσε ότι εξετάζεται πώς θα υιοθετηθούν εν καιρώ πιο χαλαροί περιορισμοί.
«Θέλουμε να φτάσουμε σε μια κατάσταση στην οποία, τουλάχιστον ως τα τέλη Μαΐου, θα μπορέσουμε να αντικαταστήσουμε την καθολική καραντίνα που έχουμε τώρα με κάποια λιγότερο αυστηρά μέτρα, βασισμένα περισσότερο στην τεχνολογία και τα τεστ», εξήγησε ο ίδιος μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC.
«Γίνεται πολλή δουλειά ώστε να δούμε πώς μπορούμε να αντικαταστήσουμε κάποια από τα πολύ αυστηρά μέτρα κοινωνικής απόστασης που έχουν υιοθετηθεί με ένα καθεστώς που θα βασίζεται στην πιο εντατική διενέργεια τεστ, την πολύ άμεση πρόσβαση στα τεστ, την ιχνηλάτηση των επαφών.
Όμως προκειμένου να αντικατασταθεί αυτό το καθεστώς (…) πρέπει να πέσουν οι αριθμοί».
Η κυβέρνηση έχει θέσει τη Βρετανία σε καθολική καραντίνα κλείνοντας όλα τα μη απαραίτητα καταστήματα, τα εστιατόρια, τα μπαρ και απαγορεύοντας τις συγκεντρώσεις.
Παράλληλα, το Λονδίνο καλεί τους πολίτες να μην βγαίνουν από το σπίτι τους παρά μόνο εφόσον υπάρχει ανάγκη.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS