Διεθνή

Statista: Αυτές είναι οι χώρες που δεν έχουν αναφέρει ούτε ένα κρούσμα κορωνοϊού

Statista: Αυτές είναι οι χώρες που δεν έχουν αναφέρει ούτε ένα κρούσμα κορωνοϊού
Οι συγκεκριμένες χώρες δεν έχουν αναφέρει επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid – 19 και απουσιάζουν από τον παγκόσμιο χάρτη του πανεπιστημίου Johns Hopkins
Η πανδημία του Covid -19 έχει εξαπλωθεί σε όλα τα πλάτη και τα μήκη του πλανήτη αλλά  όμως υπάρχουν κάποιες χώρες που δεν έχουν πληγεί ή δεν υπάρχουν διαθέσιμες πληροφορίες για την εμφάνιση της νόσου.
Οι συγκεκριμένες χώρες δεν έχουν αναφέρει επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid – 19 και απουσιάζουν από τον παγκόσμιο χάρτη του πανεπιστημίου Johns Hopkins.
Βέβαια όπως σημειώνει η Statista, εγείρονται ερωτήματα για την πραγματική κατάσταση σε ορισμένες χώρες, ιδίως στη Βόρεια Κορέα, με πηγές από τη Νότια Κορέα να ισχυρίζονται ότι ο ιός έχει εξαπλωθεί εκεί μέσω των κινεζικών συνόρων.
Όμως λόγω του μυστικοπαθούς χαρακτήρα της ηγεσία στην Πιονγιάνγκ και του βαθμού κρατικού ελέγχου στα μέσα ενημέρωσης, είναι αδύνατο να επιβεβαιωθεί το  αν οι ισχυρισμοί της Νότιας Κορέας είναι αληθινοί.
Ωστόσο, δεν είναι παράλογο να συμπεράνει κάποιος ότι η απομόνωση της Βόρειας Κορέας από τον υπόλοιπο κόσμο βοηθά να αποφευχθεί σε μεγάλο βαθμό η πανδημία.
Infographic: Which Countries Have Escaped The Coronavirus So Far? | Statista

Η Μιανμάρ, μια άλλη χώρα με μυστικοπαθή ηγεσία, δεν βρισκόταν στην πρώτη έκδοση του χάρτη του πανεπιστημίου Johns Hopkins, αλλά τώρα ανέφερε το πρώτο της κρούσμα.
Πολλές χώρες στην Αφρική εξακολουθούν να υποστηρίζουν ότι δεν έχουν κρούσματα της νόσου, αν και πάλι αυτό θα μπορούσε να οφείλεται στην έλλειψη διενέργειας ελέγχου.
Από τις 30 Μαρτίου, οι Μποτσουάνα, το Μπουρούντι, οι νήσοι Κομόρες, το Μαλάουι, το Σάο Τομέ και Πρίντσιπε, η Σιέρρα Λεόνε και το Νότιο Σουδάν είναι οι αφρικανικές χώρες που εξακολουθούν να μην αναφέρουν κρούσματα.
Ο ιός επίσης παραμένει ως επί το πλείστον μη ανιχνευμένος στις μικρότερες χώρες του Ειρηνικού όπως τα Νησιά του Σολομώντα και το Βανουάτου.
Επίσης κρούσματα δεν αναφέρουν το Τουρκμενιστάν, το Τατζικιστάν και η Υεμένη.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης