Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σκληρή αντιπαράθεση Ρωσίας - Σαουδικής Αραβίας για την κατάρρευση της τιμής του πετρελαίου

Σκληρή αντιπαράθεση Ρωσίας - Σαουδικής Αραβίας για την κατάρρευση της τιμής του πετρελαίου
Η Μόσχα κατηγορεί το Ριάντ ως υπέυθυνο για το ναυάγιο της συμφωνίας για την μείωση της παραγωγής του πετρελαίου
Η κατάρρευση της τιμής του πετρελαίου έχει προκαλέσει σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ της Ρωσίας και της Σαουδικής Αραβίας με το Ριάντ να απορρίπτει τις  κατηγορίες της Μόσχας ότι το βασίλειο που αποχώρησε τον περασμένο μήνα από τη συμφωνία ΟΠΕΚ για την μείωση της παραγωγής του πετρελαίου.
Ο Σαουδάραβας υπουργός Εξωτερικών Faishal bin Farhan as Shaud δήλωσε, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA, πως η Ρωσία ήταν αυτή που αποχώρησε από τη συμφωνία. Η στάση του βασιλείου στην κοινή παραγωγή πετρελαίου είναι γνωστή, ανέφερε, σημειώνοντας πως είναι ένα σημαντικό μέρος των ενεργειών πηγών. Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας Bin Shalman επίσης απέρριψε τους ισχυρισμούς του Ρώσου ομολόγου του Alexandr Novak.
Χθες (3/4) ο πρόεδρος Putin επέκρινε για την παρούσα κατάρρευση των τιμών πετρελαίου την στάση που τήρησε η Σαουδική Αραβία στην σύνοδο του ΟΠΕΚ+ για αύξηση της παραγωγής πετρελαίου.
Ο Novak, επισήμανε ότι για να αποκατασταθεί η σταθερότητα στον κλάδο πρέπει να καταβληθούν κοινές προσπάθειες για την μείωση της παραγωγής πετρελαίου στις οποίες θα πρέπει να συμμετάσχουν όλες οι μεγάλες πετρελαιοπαραγωγές χώρες, η Ρωσία, η Σαουδική Αραβία, οι ΗΠΑ και άλλες χώρες που είναι ή δεν είναι μέλη του ΟΠΕΚ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης