Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ασύλληπτη η τραγωδία στις ΗΠΑ: 1.480 νεκροί από κορωνοϊό το τελευταίο 24ωρο 7.406 συνολικά

Ασύλληπτη η τραγωδία στις ΗΠΑ: 1.480 νεκροί από κορωνοϊό το τελευταίο 24ωρο 7.406 συνολικά
Ασύλληπτες διαστάσεις λαμβάνει η τραγωδία που εξελίσσεται στις ΗΠΑ καθώς σχεδόν 1.500 άνθρωποι έχασαν τη ζωή το τελευταίο 24ωρο εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.
Σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, στον χειρότερο απολογισμό που έχει καταγραφεί σε 24 ώρες σε οποιαδήποτε χώρα στον κόσμο μέχρι σήμερα.
Με 1.480 θανάτους να καταμετρώνται από τις 20:30 της Πέμπτης ως την ίδια ώρα χθες Παρασκευή, σύμφωνα με τα δεδομένα του πανεπιστημίου που ανανεώνονται συνεχώς, ο αριθμός των θυμάτων της πανδημίας στις ΗΠΑ έχει πλέον ανέλθει σε 7.406.

Διακόπτονται οι εξαγωγές μασκών και προστατευτικού εξοπλισμού

Ο πρόεδρος Trump υπέγραψε την Παρασκευή (3/4) ένα διάταγμα να σταματήσουν οι εξαγωγές σε τρίτες χώρες μασκών προσώπου N-95 και άλλου προσωπικού προστατευτικού εξοπλισμού που κρίνεται αναγκαίο για την μάχη καταπολέμησης της πανδημίας του κορωνοϊού.
Με ανακοίνωσή του, ο Trump δήλωσε πως το διάταγμα, υπό τον Νόμο περί Παραγωγής Άμυνας, "είναι ένα ακόμη βήμα της συνεχιζόμενης μάχης για την αποτροπή συσσώρευσης, εκτόξευσης τιμών και αισχροκέρδειας, αποτρέποντας την επιβλαβή εξαγωγή προσωπικού προστατευτικού εξοπλισμού".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης