Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο Wuhan της Κίνας πιστεύουν ότι είναι 100 φορές χειρότερα τα πράγματα - Washington Times: Ποιος ευθύνεται για τον κορωνοιό

Στο Wuhan της Κίνας πιστεύουν ότι είναι 100 φορές χειρότερα τα πράγματα - Washington Times: Ποιος ευθύνεται για τον κορωνοιό
Κανείς δεν πιστεύει τα επίσημα στοιχεία, η κομμουνιστική κυβέρνηση της Κίνας έχει αποκρύψει την αλήθεια, η κατάσταση μπορεί να είναι 100 φορές χειρότερη από ότι λέγεται.
Είναι πολύ χειρότερη η κατάσταση από ότι προβάλλεται από την κινεζική κυβέρνηση, αναφέρουν οι κάτοικοι στο Wuhan πόλη της Κίνας – η πόλη από την οποία ξεκίνησε ο κορωνοιός –.
Κανείς δεν πιστεύει τα επίσημα στοιχεία, η κομμουνιστική κυβέρνηση της Κίνας έχει αποκρύψει την αλήθεια, η κατάσταση μπορεί να είναι 100 φορές χειρότερη από ότι λέγεται.
Ενώ στο Whuan ανοίγουν εκ νέου τα μέσα μεταφοράς και οι επιχειρήσεις, οι κάτοικοι είναι κατηγορηματικοί ότι δεν έχουν ενημερωθεί για την πραγματική κλίμακα της κατάστασης, σύμφωνα με την ισπανική υπηρεσία Newswire EFE.
Υπάρχουν υποψίες ότι πολλοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στα σπίτια τους χωρίς να διαγνωστούν και, αρχικά, δεν υπήρχαν τεστ δήλωσε ένας κάτοικος, προσθέτοντας ότι, πολλοί άνθρωποι θα πεθάνουν επισήμως από κρυολόγημα ή κάποια άλλη νόσο. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις πολιτών που υποχρεώθηκαν να υπογράψουν πιστοποιητικά θανάτου συγγενών χωρίς άλλη εξήγηση.
Κανείς στο Wuhan δεν πιστεύει τους επίσημους αριθμούς.
Ενώ η απογοήτευση οδήγησε μεγάλο αριθμό κατοίκων να αμφισβητούν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ταυτόχρονα υπήρξε μαζική αύξηση της λογοκρισίας από την κυβέρνηση.
Οι ισπανοί δημοσιογράφοι επεσήμαναν ότι ο αριθμός των νεκρών που δόθηκαν από μόλις 7 νεκροταφεία στο Wuhan ανέρχεται μεταξύ 30.000 και 40.000, ενώ η κινεζική κυβέρνηση λέει ότι λιγότεροι από 4.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοιό.
Οι ισπανοί δημοσιογράφοι επιχείρησαν να πάρουν συνέντευξη από εργαζόμενους σε ένα νεκροταφείο, αλλά τους σταμάτησαν και τους απομάκρυναν από τις αρχές.
Άλλοι κάτοικοι ανέφεραν στην αντικομουνιστική εφημερίδα The Epoch Times ότι απλά δεν μπορούν να πιστέψουν τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης σχετικά με τον αριθμό των θανάτων.
Οι πολίτες του Wuhan πιστεύουν ότι το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα (ΚΚΚ) απέκρυψε τον πραγματικό αριθμό των θανάτων.
Τόσο η αμερικανική όσο και η βρετανική κυβέρνηση πιστεύουν ότι η Κίνα κρύβει την πραγματική κλίμακα της πανδημίας, εκτιμώντας ότι θα μπορούσε να είναι 15 έως 40 φορές χειρότερη από ότι παραδέχεται το κομμουνιστικό κράτος.

Washington Times: Ποιος ευθύνεται για τον κορωνοιό ο Tian Junhua από το Wuhan της Κίνας;

Οι ερευνητές της κινεζικής κυβέρνησης απομόνωσαν περισσότερους από 2.000 νέους ιούς, συμπεριλαμβανομένων των θανάσιμων κορωνοιών σε επιστημονικές έρευνες που πραγματοποίησαν μόλις τρία μίλια από μια αγορά άγριων ζώων που θεωρείται το σημείο μηδέν καθώς ήταν το επίκεντρο της πανδημίας του COVID-19
Πολλά κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης τους τελευταίους μήνες εστίασαν στο Wuhan και ειδικά σε ένα έναν βασικό ερευνητή στο Wuhan, τον Tian Junhua, που θεωρείται ότι αυτός είναι που παρήγαγε τον φονικό κορωνοιό.
Το στέλεχος του κορωνοϊού που μολύνει σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων παγκοσμίως, προήλθε από μετάλλαξη ιού που αναγνωρίστηκε σε νυχτερίδα.
Το κέντρο ιολογίας του Wuhan απομόνωσε αυτόν τον κορωνοιό από την νυχτερίδα άρα η σχέση νυχτερίδας και κέντρου ιολογίας του Wuhan αρχίζει να συνδέεται.   
Η ακριβής προέλευση του ιού, ωστόσο, παραμένει μυστήριο με βάση τα επίσημα στοιχεία.
Αυτή είναι μια από τις χειρότερες συνωμοσίες κατά της ανθρώπινης ιστορίας και τώρα ο κόσμος αντιμετωπίζει μια παγκόσμια πανδημία δηλώνουν αμερικανοί και επισημαίνουν ότι η Κίνα πρέπει να λογοδοτήσει για την πανδημία.
Ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο τον Δεκέμβριο 2019 δείχνει τον Tian Junhua μέσα σε σπηλιές στην επαρχία Hubei λαμβάνοντας δείγματα από τις νυχτερίδες και να τις αποθηκεύει σε φιαλίδια.
Η έρευνα αυτή χρηματοδοτείτο από την κινεζική κυβέρνηση.
Δεν είμαι γιατρός, αλλά εργάζομαι για να θεραπεύσω και να σώσω ανθρώπους λέει ο Tian Junhua στο βίντεο.
«Δεν είμαι στρατιώτης, αλλά εργάζομαι για να προστατεύσω, θέλω να δημιουργήσω μια αόρατη εθνική γραμμή άμυνας».
Κινέζοι αξιωματούχοι έχουν αναφέρει ότι ο κορωνοιός πιθανότατα μεταδόθηκε από άγρια ζώα σε ανθρώπους στην αγορά πώλησης θαλασσινών στο Huanan της Wuhan, κοντά στο Wuhan Centers for Disease Control and Prevention (CDC) στο κέντρο ιολογίας.
Εάν ισχύει αυτό, τότε γιατί η κινεζική κυβέρνηση επιτρέπει σε πάγκους να πουλάνε νυχτερίδες και σκορπιούς που θεωρούνται εδέσματα στην Κίνα;
Κινέζοι αξιωματούχοι αρνήθηκαν να παράσχουν δείγματα των στελεχών του κορωναϊού σε Αμερικανούς ερευνητές λίγο μετά την εμφάνιση της Πανδημίας και δεν επέτρεψαν σε διεθνείς ειδικούς για ασθένειες να επισκεφθούν το Wuhan για εβδομάδες.

Χειρισμός νυχτερίδων

Ένα κινεζικό βίντεο με τίτλο "Νεολαία στη φύση - Αόρατος Εχθρός" καταγράφει τους ερευνητές που ασχολούνται με τον χειρισμό των νυχτερίδων που φέρουν θανατηφόρους ιούς.
Το video επτά λεπτών μπορεί να υπερηφανεύεται για το γεγονός ότι η Κίνα έχει "αναλάβει ηγετικό ρόλο" στην παγκόσμια έρευνα σχετικά με τους ιούς και έχει αποκαλύψει πάνω από 2.000 ιούς τα τελευταία 12 χρόνια, ακόμη και αυτό που προκαλεί σοβαρό οξύ αναπνευστικό σύνδρομο (SARS).
Ο θανατηφόρος ιός πίσω από την νέα πανδημία ονομάζεται SARS Coronavirus-2 ο οποίος όντως εντοπίστηκε σε νυχτερίδες.
Πριν από τις ανακαλύψεις της Κίνας, περίπου 2.284 είδη ιών είχαν βρεθεί τα προηγούμενα χρόνια, σύμφωνα με το βίντεο.
Τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αποκάλυψαν ότι ο Tian Junhua μάλλον δεν φορούσε προστατευτικά γάντια και στολή σε μια σπηλιά και ως εκ τούτου ήρθε σε επαφή με τα ούρα της νυχτερίδας.
Προκειμένου να αποφευχθεί η μόλυνση μιας ασθένειας, τέθηκε σε καραντίνα για 14 ημέρες - την ίδια συνιστώμενη περίοδο για τα άτομα που εκτίθενται στο νέο στέλεχος COVID-19.
Ο Tian Junhua εργάζεται για το γραφείο πρόληψης και ελέγχου βιολογικών ασθενειών μέσα στο Wuhan CDC.
Σύμφωνα με έκθεση του Μαϊου του 2017 από την Wuhan Evening News, ο κ. Tian έχει συγκεντρώσει χιλιάδες νυχτερίδες για ερευνητικές εργασίες σχετικά με τους κορωνοιούς από το 2012.
Οι νυχτερίδες έχουν μεγάλο αριθμό άγνωστων ιών στο σώμα τους», είπε.
Όσο πιο διεξοδική είναι η έρευνά μας για τα νυχτερίδα, τόσο καλύτερα θα είναι για την ανθρώπινη υγεία
Ο ερευνητής έχει επίσης συγκεντρώσει ιούς από τσιμπούρια, ποντίκια και σφήκες.
Μετά το περιστατικό έκθεσης του στα ούρα της νυχτερίδας, είπε ο Tian Junhua, ότι διατηρούσε μια ασφαλή απόσταση από τη σύζυγό του.
Εφόσον δεν αισθάνομαι άρρωστος κατά τη διάρκεια της περιόδου επώασης των 14 ημερών, μπορώ να πω ότι είμαι τυχερός και να ξεφύγω από την μόλυνση είχε αναφέρει ο Tian Junhua.
Η έκθεση του Wuhan ανέφερε ότι η συλλογή των δειγμάτων έρευνας ήταν δύσκολη, επικίνδυνη και δύσκολο να χρηματοδοτηθεί.
Η Shenzhen News, μια έκδοση της Κομμουνιστικής Ένωσης Νεολαίας της Γκουανγκντόνγκ, περιέγραψε πως τον Δεκέμβριο 2019 ο Tian Junhua αανζητούσε μέσα σε σπηλιές τους ιούς των νυχτερίδων αλλά και τσιμπούρια με στόχο να δημιουργήσει εμβόλια.
Η έκθεση ανέφερε ότι σχεδόν 2.000 ιοί που ανακαλύφθηκαν στην Κίνα τα τελευταία 12 χρόνια σχεδόν διπλασίασαν τον συνολικό αριθμό γνωστών ιών παγκοσμίως.
Μια αναζήτηση στην ιστοσελίδα CDC Wuhan από τη νέα επιδημία του κορωνοϊού δεν περιέχει καμία αναφορά στον Tian Junhua ή στο έργο του.
Έχει συμμετάσχει σε δύο τουλάχιστον επιστημονικές μελέτες σχετικά με τον ιό Wuhan και τον αντίκτυπό του.
Οι προσπάθειες να βρουν τον Tian Junhua δεν ήταν επιτυχείς.
Ένας αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε ότι οι εκθέσεις σχετικά με τον Tian Junhua και ο ρόλος του στην εργασία με τους ιούς των νυχτερίδων συνδέονται με την πανδημία του κορωνοιού.
Ζει και εργάζεται στο CDC του Wuhan, εκατοντάδες μέτρα από την αγορά Huanan", ανέφερε ο αξιωματούχος.
Η Κίνα τα τελευταία χρόνια είχε εμμονή με τους ιούς.
Κάποιοι Αμερικανοί και διεθνείς επιστήμονες έχουν απορρίψει αναφορές που συνδέουν τον κορωνοιό με ένα από τα ερευνητικά εργαστήρια της Κίνας.
Επιμένουν ότι ο ιός προήλθε από την φύση και απλά κάποιος μολύνθηκε και στη συνέχεια άρχισε να εξαπλώνεται από άτομο σε άτομο.
Αλλά άλλοι λένε ότι ο κορωνοιός έχει εντυπωσιακά υψηλό αριθμό μεταλλάξεων και αυτό αποδεικνύει ότι ο ιός μπορεί να έχει δημιουργηθεί σε εργαστήριο στην Κίνα και με κάποιο τρόπο να προκάλεσε την μόλυνση.
Ο ερευνητής της βιοασφάλειας Richard Ebright, καθηγητής του πανεπιστημίου Rutgers στο Ινστιτούτο Μικροβιολογίας του Waksman, δήλωσε ότι ο κορωνοϊός πίσω από την πανδημία είναι 96,2% παρόμοιος με τον ιό που ανακάλυψε το Ινστιτούτο Ιολογίας του Wuhan το 2013.
Ο ιός θα μπορούσε να έχει μεταφερθεί φυσικά από ζώο σε άνθρωπο αλλά θα μπορούσε επίσης να είχε προέλθει και από το εργαστήριο.
Ιοί τύπου κορωνοιού συλλέγονται και μελετώνται από εργαστήρια σε πολλά μέρη της Κίνας - συμπεριλαμβανομένου του Wuhan Municipal CDC και του Ινστιτούτου Ιολογίας της Wuhan επομένως, η πρώτη ανθρώπινη μόλυνση θα μπορούσε επίσης να προήλθε από ατύχημα στο εργαστήριο.
Πριν το ξέσπασμα της Πανδημίας άλλοι δυο κορωνοϊοί στην Κίνα μελετήθηκαν σε εγκαταστάσεις βιολογικής ασφάλειας 2 (BSL-2) - όχι στο εργαστήριο BSL-4 υψηλής ασφάλειας στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Wuhan - το οποίο έχει ελάχιστη προστασία απέναντι στην μόλυνση.
Η συλλογή, η καλλιέργεια, η απομόνωση ή η μόλυνση των ζώων στο BSL-2 με ιό που έχει τα χαρακτηριστικά μετάδοσης του ιού της τρέχουσας πανδημίας θα δημιουργούσε υψηλό κίνδυνο τυχαίας μόλυνσης
Ο Ebright είπε ότι το κινεζικό βίντεο δείχνει εργαζόμενους στο Wuhan CDC κάτω από τις υποδείξεις του Tian Junhua με ανεπαρκή ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό και επικίνδυνες πρακτικές, συμπεριλαμβανομένων εκτεθειμένων προσώπων και καρπών και χωρίς γυαλιά ή ασπίδες προσώπου.
Τέτοιες πρακτικές θα δημιουργούσαν σημαντικό κίνδυνο μόλυνσης από ιό που έχει ιδιότητες μετάδοσης παρόμοιες με εκείνες του ιού της επιδημίας, ανέφερε.
Ο Ebright δήλωσε ότι στοιχεία του 2017 και το βίντεο του 2019 δείχνουν ότι θα μπορούσε να υπάρξει τυχαία μόλυνση.
Περιλαμβάνουν την ακούσια έκθεση σε σπήλαια ή εργαστήρια από άτομα χωρίς σωστή προστασία, τυχαία μόλυνση κατά τη διάρκεια της διαμετακόμισης από τις σπηλιές ή εργαστήρια κ.α.
Ο Kenneth Plante, αναπληρωτής διευθυντής του Παγκόσμιου Κέντρου Αναφοράς για τους Ιούς στο Ιατρικό κέντρο του Πανεπιστημίου του Τέξας στο Galveston, δήλωσε ότι αμφέβαλε ότι ο νέος ιός προέρχεται από εργαστήριο.
Υπάρχουν πολλές θεωρίες συνωμοσίας ότι ο κορωνοιός προήλθε από κέντρο ιολογίας.
Αλλά αυτοί οι ιοί είναι στενά συνδεδεμένοι με τις νυχτερίδες και η Κίνα διεξάγει έρευνες, που παρουσιάζει σε επιστημονικά περιοδικά, σχετικά με τους κορωνοϊούς που μπορεί να είναι επιβλαβείς για τον άνθρωπο.

H μεγαλύτερη αγωγή στην ιστορία 20 τρισεκ. δολάρια

Η μεγαλύτερη αγωγή στην νομική ιστορία του πλανήτη κατέθεσε ομάδα αμερικανών δικηγόρων κατά της Κίνας ζητώντας αποζημίωση 20 τρισεκ. δολαρίων.
Τα 20 τρισεκ. δολάρια είναι ποσό μεγαλύτερο από το ΑΕΠ της Κίνας στα 13 τρισεκ. δολάρια, υποστηρίζοντας ότι ο κορωνοϊός είναι βιολογικό όπλο που παρήγαγαν οι κινεζικές αρχές
Ο Αμερικανός δικηγόρος Larry Klayman και η Ομάδα Freedom Watch μαζί με την εταιρεία Texas Buzz Photos έχουν καταθέσει αγωγή κατά της κινεζικής κυβέρνησης, του Κινεζικού στρατού, του Ινστιτούτου Ιολογίας του Wuhan, του Ινστιτούτου Ιολογίας του Wuhan Shi Zhengli και του στρατηγού Chen Wei του κινεζικού στρατού.
Οι ενάγοντες ζητούν 20 τρισεκατομμύρια δολάρια, ποσό που είναι μεγαλύτερο από το ΑΕΠ της Κίνας, υποστηρίζοντας ότι ο κορωνοϊός είναι βιολογικό όπλο.
Κατηγορούν την Κίνα ότι προκάλεσε τον θάνατο παγκοσμίως, για τρομοκρατική επίθεση, για συνωμοσία και σχεδιασμένη επίθεση κατά της ανθρωπότητας.
Υποστηρίζουν ότι ο ιός είχε απελευθερωθεί από το Ινστιτούτο Virology Wuhan.
Οι ενάγοντες δήλωσαν ότι ο ιός COVID-19 "σχεδιάστηκε" από την Κίνα για να σκοτώσει μαζικά ανθρώπους.
Τα βιολογικά όπλα απαγορεύτηκαν το 1925 και ως εκ τούτου ένα τέτοιο βιολογικό όπλο είναι ένα όπλο μαζικής καταστροφής που σχετίζεται με την τρομοκρατία, ανέφερε η αγωγή.
Η αμερικανική ομάδα επικαλείται πολλές αναφορές των μέσων μαζικής ενημέρωσης, οι οποίες επικεντρώθηκαν σε ένα εργαστήριο μικροβιολογίας στην Κίνα που χειρίστηκε προηγμένους ιούς, όπως ο νέος κορωνοϊός - στο Wuhan.
Οι καταγγέλλοντες ισχυρίστηκαν, η Κίνα χρησιμοποιούσε πρωτόκολλα εθνικής ασφάλειας.
Ο Klayman και οι ενάγοντες ισχυρίστηκαν επίσης ότι οι Κινέζοι γιατροί και οι ερευνητές που μίλησαν για τον κορωνοιό και "έθεσαν το συναγερμό στον έξω κόσμο διεθνώς" έχουν «σιωπήσει».
Πρόσθεσαν ότι ο στρατηγικός Chen Wei γνωρίζει όλα τα βήματα του ιού, ενώ τους ξέφυγε και δεν πρόλαβαν να ετοιμάσουν εμβόλιο αν και υπάρχουν ενδείξεις ότι μπορεί να υπάρχει κάποια φόρμουλα.
Υποστήριξαν επίσης ότι όλοι οι κατηγορούμενοι συνεργάζονταν για τη διαιώνιση της «διεθνούς τρομοκρατίας».
Οι ενάγοντες τόνισαν ότι ενώ ο κορωνοϊός είναι βραδείας δράσης και αργής διάδοσης για να χρησιμοποιηθεί εναντίον στρατού μιας χώρας, «σχεδιάστηκε για να χρησιμοποιηθεί ενάντια στον πληθυσμό ενός ή περισσοτέρων από τα εχθρικά έθνη της Κίνας, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες».
Οι Αμερικανοί ενάγοντες ζήτησαν επίσης τη διεξαγωγή δίκης με τους κινέζους κατηγορούμενους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης