Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Trump στέλνει πολεμικά πλοία στη Βενεζουέλα για την πάταξη του εμπορίου ναρκωτικών

O Trump στέλνει πολεμικά πλοία στη Βενεζουέλα για την πάταξη του εμπορίου ναρκωτικών
Μεγάλη επιχείρηση κατά του εμπορίου ναρκωτικών μέσω Βενεζουέλας διεξάγουν οι ΗΠΑ
Ο Donald Trump πρόκειται να ανακοινώσει σύντομα πως πλοία των ΗΠΑ θα κινηθούν προς τη Βενεζουέλα, ενισχύοντας τις επιχειρήσεις κατά του εμπορίου ναρκωτικών στην Καραϊβική, αναφέρει δημοσίευμα του Associated Press.
Το πρακτορείο επικαλείται τρία άτομα που έχουν γνώση της εν λόγω κατάστασης.
Εν προκειμένω αξίζει να επισημανθεί πως οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ετοιμάζονται επέβαλαν κυρώσεις στη Βενεζουέλα, με την κατηγορία ότι κράτος της Λατινικής Αμερικής προωθεί την τρομοκρατία και το εμπόριο ναρκωτικών.
Οι κυρώσεις στρέφονται κυρίως κατά του προέδρου της Βενεζουέλας, Nicolas Maduro, που έχει καταφέρει να βρίσκεται στην εξουσία ήδη έναν χρόνο από την ημέρα που ξέσπασε επανάσταση στη χώρα, προεξάρχοντος του κύριου πολιτικού του αντιπάλου, Juan Guaido.
O Maduro, αφού εξασφάλισε τη στήριξη του στρατού, παρέμεινε στον προεδρικό θώκο.
Τώρα, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, με μια κίνηση που επιδεινώσει τις ήδη ταραγμένες σχέσεις των Αμερικανών με την κυβέρνηση της Βενεζουέλας, οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να στείλουν πολεμικά πλοία πέριξ της Βενεζουέλας.
Υπενθυμίζεται πως προσφέρεται -συν τοις άλλοις- το ποσό των 15 εκατομμυρίων δολαρίων για κάθε πληροφορία που θα οδηγήσει στη σύλληψη του Maduro.
Από την πλευρά του ο Maduro έχει τονίσει πως κατηγορίες του Trump εναντίον του είναι πολιτικά υποκινούμενες και έχει σημειώσει πως αγνοούν τον ρόλο της Κολομβίας, συμμάχου των ΗΠΑ, ως βασική πηγή κοκαΐνης στον κόσμο, αλλά και τον ρόλο του στις ειρηνευτικές συνομιλίες ανάμεσα στην κυβέρνηση της Κολομβίας και τους αντάρτες της χώρας την τελευταία δεκαετία.
Σημειώνεται πως οι ΗΠΑ είναι σταθερά απέναντι από τον Μαδούρο, έχοντας αναγνωρίζει ως πρόεδρο της χώρας, τον Juan Guaido.
O Guaido στηρίχθηκε από σχεδόν όλες τις χώρες του δυτικού κόσμου, ωστόσο η αντιπολίτευση δεν στάθηκε αρκετά ισχυρή για να ρίξει τον Maduro από την εξουσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης