Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ραγδαία επιδείνωση στην Τουρκία λόγω κορωνοιού 31 πόλεις σε καραντίνα, 20.921 κρούσματα

tags :
Ραγδαία επιδείνωση στην Τουρκία λόγω κορωνοιού 31 πόλεις σε καραντίνα, 20.921 κρούσματα
Η ραγδαία άνοδος έχει κάνει τις αρχές της Τουρκίας να επιδοθούν σε αγώνα δρόμου να προφτάσουν τα χειρότερα, 31 πόλεις μπαίνουν σε καραντίνα
Νέα αύξηση θυμάτων στην Τουρκία, οδήγησε τον πρόεδρο Recep Tayyip Erdogan να λάβει δρακόντεια μέτρα για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού στην Τουρκία εν μέσω σφοδρής κριτικής για τους χειρισμούς του στην αντιμετώπιση της πανδημίας.
Βλέποντας ότι ο κορωνοϊός εξαπλώνεται με ραγδαία ταχύτητα και με μεγάλη καθυστέρηση, καθώς μέχρι σήμερα βαδίζοντας στα χνάρια του Donald Trump και του Boris Johnson υποτιμούσε τον ιό, ανακοίνωσε την απαγόρευση εισόδου και εξόδου σε 31 μεγάλες πόλεις της Τουρκίας για 15 ημέρες.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Άγκυρα θα κλείσει τα σύνορα αυτών των πόλεων και δεν θα επιτρέπεται η διέλευση αυτοκινήτων, παρά μόνο για την παράδοση των βασικών τους προμηθειών.
ην ίδια στιγμή, ο τούρκος πρόεδρος, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που λαμβάνει, αποφάσισε και την μερική απαγόρευση κυκλοφορίας για τους ανθρώπους κάτω των 20 ετών.
Επίσης, επεσήμανε ως υποχρεωτική τη χρήση μάσκας προστασίας από όλους τους πολίτες τόσο σε δημόσιους χώρους όσο και σε μαγαζιά τροφίμων.
Υπενθυμίζεται πως εδώ και μερικές ημέρες, στην Τουρκία, έχουν μπει σε καραντίνα οι ηλικιωμένοι άνθρωποι, άνω των 65 που έχουν χρόνια προβλήματα υγείας.

Συνολικά 425 οι νεκροί στην Τουρκία, 20.921 τα κρούσματα

Στο μεταξύ, στην Τουρκία μέσα σε 24 ώρες καταγράφηκαν 69 νέοι θάνατοι από τον κορωνοϊό, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να ανέρχεται πλέον σε 425.
Όπως ανέφερε νωρίτερα ο τούρκος υπουργός Υγείας, Fahrettin Koca, τα συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα υπολογίζονται σε 20.921, από την αρχή της εκδήλωσης της επιδημίας στις 11 Μαρτίου, ενώ σήμερα μόνο σημειώθηκαν 2.786 νέα κρούσματα του COVID-19.
Επίσης, ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας, επεσήμανε πως τις τελευταίες 24 ώρες έχουν διενεργηθεί 16.160 διαγωνιστικά τεστ, ενώ τα τεστ στο σύνολό του, από την άφιξη του κορωνοϊού στην Τουρκία ανέρχονται σε 141.716.
Από τους ασθενείς, 69 αποθεραπεύτηκαν.
Ο Tούρκος υπουργός ανέφερε ότι σε 25 πόλεις της Τουρκίας δεν υπάρχουν νεκροί ενώ σε 56 πόλεις χάθηκαν ζωές λόγω κορωνοϊού. Στην Κωνσταντινούπολη τα κρούσματα είναι 12.231, στη Σμύρνη 1.015, στην Άγκυρα 860, στο Ικόνιο 601 και στο Kocaελι 500.
Ο Fahrettin Koca ανέφερε ότι η Επιστημονική Επιτροπή του τουρκικού Υπουργείου Υγείας αποφάσισε ότι θα πρέπει να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα όπου υπάρχει κίνδυνος από την επιδημία.
"Κοινοποιήσαμε τις αποφάσεις μας στον Πρόεδρό μας," είπε ο Fahrettin Koca ο οποίος τόνισε ότι ο τρόπος να ηττηθεί ο ιός είναι να εμποδιστεί η διασπορά του.
"Ας απομονωθούμε.
Το σπίτι μας είναι η μεγαλύτερη δύναμή μας," είπε.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης