Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Κορωνοϊός και Σαουδική Αραβία έριξαν τις τιμές του πετρελαίου

Putin: Κορωνοϊός και Σαουδική Αραβία έριξαν τις τιμές του πετρελαίου
H στάση της Σαουδικής Αραβίας στην σύνοδο του ΟΠΕΚ+, για αύξηση της παραγωγής πετρελαίου, και η πανδημία του κορωνοϊού οδήγησαν σε πτώση της ζήτησης τόνισε ο V.Putin
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin επέκρινε σήμερα 3 Aπριλίου για την παρούσα κατάρρευση των τιμών πετρελαίου την στάση που τήρησε η Σαουδική Αραβία στην σύνοδο του ΟΠΕΚ+ για αύξηση της παραγωγής πετρελαίου, επισημαίνοντας παράλληλα τις επιδράσεις που είχε η πανδημία του κορωνοϊού στην πτώση της ζήτησης σε πετρέλαιο παγκοσμίως.
«Η κατάσταση στην παγκόσμια αγορά είναι δύσκολη και η πανδημία του κορωνοϊού οδήγησε σε αισθητή πτώση της ζήτησης σε ενεργειακές πηγές» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος κατά την διάρκεια σύσκεψής μέσω τηλεδιάσκεψης στην οποία συμμετείχε ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Alexandr Novak, με θέμα την κατάσταση στις διεθνείς αγορές πετρελαίου.
Ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε την εκτίμηση ότι για να αποκατασταθεί η σταθερότητα στην διεθνείς αγορές θα πρέπει να μειωθεί η παραγωγή κατά 10 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως.
Ο Alexandr Novak, συμμεριζόμενος την εκτίμηση του Ρώσου προέδρου, επισήμανε ότι για να αποκατασταθεί η σταθερότητα στον κλάδο πρέπει να καταβληθούν κοινές προσπάθειες για την μείωση της παραγωγής πετρελαίου στις οποίες θα πρέπει να συμμετάσχουν όλες οι μεγάλες πετρελαιοπαραγωγές χώρες, η Ρωσία, η Σαουδική Αραβία, οι ΗΠΑ και άλλες χώρες που είναι ή δεν είναι μέλη του ΟΠΕΚ.
Ενδεικτικά αναφέρεται πως και σήμερα Παρασκευή (3/4), με αυξανόμενες τις προσδοκίες των επενδυτών για μία νέα συμφωνία μεταξύ ΟΠΕΚ και Ρωσίας, η οποία θα σταθεροποιήσει την αγορά ενέργειας, οι τιμές πετρελαίου κατέγραφαν νέο ράλι το πετρέλαιο, αντιστρέφοντας τις απώλειες που σημειώθηκαν το πρωί.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουνίου 2020 για το Brent καταγράφει «άλμα» της τάξεως του +12,59% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 33,71 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαΐου 2020 για το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +6,99% στα 27,09 δολ. ανά βαρέλι.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης