Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Πονοκέφαλος» στην κυβέρνηση οι εκδρομείς και οι λειτουργίες του Πάσχα

«Πονοκέφαλος» στην κυβέρνηση οι εκδρομείς και οι λειτουργίες του Πάσχα
Αντίμετρα αναζητά η κυβέρνηση στην εφευρετικότητα όσων θέλουν να εκδράμουν με κάθε τρόπο τις μέρες του Πάσχα.
Αντίμετρα αναζητά η κυβέρνηση στην εφευρετικότητα όσων θέλουν να εκδράμουν με κάθε τρόπο τις μέρες του Πάσχα.
Προς αυτή την κατεύθυνση, το κυβερνητικό επιτελείο  σχεδιάζει πως θα αποτρέψει την απόδραση των εκδρομέων του Πάσχα οι οποίοι φέτος θα πρέπει να μείνουν σπίτι τους και να μην σουβλίσουν ούτε καν το αρνί.
Μέσα στο Σαββατοκύριακο ενδεχομένως θα έχουμε ανακοινώσεις, ίσως την Κυριακή, για το τι θα γίνει το Πάσχα.
Υπό το πρίσμα αυτό, η κυβέρνηση εξετάζει για παράδειγμα, μπλόκα στα διόδια ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε την Παρασκευή ότι θα δούμε αν χρειαστεί να κλείσουμε τα διόδια αλλά σε αυτή τη φάση που είμαστε, επαναλαμβάνουμε την κύρια απαγόρευση που είναι ότι δεν πρέπει να μετακινηθούν οι πολίτες.
Ο ίδιος βέβαια, μίλησε και για σκλήρυνση των μέτρων τα επόμενα εικοσιτετράωρα, ωστόσο, δεν επιβεβαιώνονται μέχρι στιγμής αυτές οι εικασίες.
Το μόνο σίγουρο είναι πως το Πάσχα φέτος, θα είναι εντελώς διαφορετικό και μάλιστα, το στίγμα έδωσε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος πήρε θέση και στον οβελία, λέγοντας ότι υπάρχει πάντοτε και ο φούρνος.
Ας το δοκιμάσουμε αυτό το Πάσχα, δηλαδή να μην ψήσουμε στις αυλές μας, να μην έχουμε σούβλες, προέτρεψε.
Μεταξύ των παρεμβάσεων που εξετάζονται πάντως, είναι και αυστηρότερα μέτρα στις ακτοπλοϊκές μετακινήσεις.
Μάλιστα υπάρχουν πολλά νησιά που έχουν μείνει χωρίς κρούσματα όπως και μεγάλες περιοχές στην περιφέρεια και γι αυτό είναι σημαντικό να αποτραπεί με κάθε τρόπο η διασπορά του ιού.
Στο πλαίσιο αυτό, το ζήτημα είναι πως θα εμποδιστούν άνθρωποι που θα θελήσουν να μετακινηθούν αυτές τις μέρες του Πάσχα με σκάφη ή με αεροπλάνα, προς τα νησιά.
Υπάρχει πάντως, ρητή απαγόρευση απόπλους όλων των ιδιωτικών σκαφών ενώ το ίδιο ισχύει για αεροπλάνα και ελικόπτερα. Μάλιστα, εδώ και αρκετές μέρες γίνεται έλεγχος και στις ακτοπλοϊκές γραμμές ενώ σύμφωνα με τις αποφάσεις που έχουν ήδη ληφθεί, όποιος δεν είναι μόνιμος κάτοικος νησιού, δεν μπορεί να μετακινηθεί προς αυτά, αν δεν αποδείξει ότι διαμένει εκεί.
Κάτι το οποίο αποδεικνύεται με την φορολογική του δήλωση.
Στα μέτρα που επεξεργάζεται η κυβέρνηση ενόψει του Πάσχα συγκαταλέγεται και το πως θα γίνουν οι λειτουργίες κατά την Μεγάλη Εβδομάδα οι οποίες βέβαια, θα είναι κεκλεισμένων των θυρών ενώ δεν θα υπάρχουν τυμπανοκρουσίες και μεγάφωνα, για να μην συγκεντρωθεί κόσμος.

Χρύσα Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης