Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Ιωάννης Καποδίστριας – Ρωξάνδρα Στούρτζα: το κρυφό ειδύλλιο του 19ου αιώνα στο COSMOTE HISTORY HD

tags :
Ιωάννης Καποδίστριας – Ρωξάνδρα Στούρτζα: το κρυφό ειδύλλιο του 19ου αιώνα στο COSMOTE HISTORY HD
Το μυστικό ρομάντζο του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδας, Ιωάννη Καποδίστρια με την Φαναριώτισσα Ρωξάνδρα Στούρτζα παρουσιάζει στο COSMOTE HISTORY HD
Το μυστικό ρομάντζο του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδας, Ιωάννη Καποδίστρια με την Φαναριώτισσα Ρωξάνδρα Στούρτζα παρουσιάζει στο COSMOTE HISTORY HD το νέο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ σε παραγωγή COSMOTE TV, «Ζευγάρια που έγραψαν ιστορία».
Οι δυο νέοι που συναντήθηκαν για πρώτη φορά στην αυλή του τσάρου, ξεκίνησαν να επικοινωνούν δια αλληλογραφίας.
Ωστόσο, μέσα στα εκατοντάδες γράμματα που αντάλλαξαν, τα συναισθήματα του ενός για τον άλλον, δεν εκδηλώθηκαν ποτέ ανοιχτά. Το επεισόδιο θα προβληθεί την Παρασκευή 3/4, στις 22.00.
Το οδοιπορικό στη Νότια Ιταλία και την Καλαβρία, όπου ο αρχαιοελληνικός πολιτισμός ρίζωσε και εξακολουθεί να επιβιώνει μέχρι και σήμερα, συνεχίζεται στο COSMOTE HISTORY HD μέσα από τη σειρά ντοκιμαντέρ «Καλαβρία: Η καρδιά της Μεγάλης Ελλάδας».
Το Σάββατο 4/4 στις 21.00, η παρουσιάστρια Δωροθέα Μερκούρη θα μας ξεναγήσει στα ελληνικά χωριά του Ασπρομόντε, ξεκινώντας από την Μπόβα Μαρίνα και συνεχίζοντας με το Ρηχούδι, έναν οικισμό που «έσβησε» σε μια νύχτα και τα ορεινά χωριά Βουνί και Γκαλιτσιανό.
Το πανάρχαιο έθιμο του Κλήδονα, που αναβιώνει κάθε χρόνο στις 23 Ιουνίου στην Ερμιόνη Αργολίδας, θα γνωρίσουμε μέσα από το νέο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ του COSMOTE HISTORY HD, «Ο τόπος μου γιορτάζει». Σύμφωνα με την παράδοση, μέσα από μια μαντική διαδικασία, οι ανύπαντρες κοπέλες της περιοχής ανακαλύπτουν την ταυτότητα του μελλοντικού τους συζύγου (Κυριακή 5/4, 16.00).
Πρεμιέρα κάνει και η συμπαραγωγή της COSMOTE TV «Σύγχρονοι Γέροντες», για τη ζωή, το έργο και τη διδασκαλία σημαντικών γερόντων της εποχής μας, όπως ο όσιος Ιερώνυμος ο Σιμωνοπετρίτης, ο όσιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής, ο γέροντας Εφραίμ ο Φιλοθεΐτης-Αριζονίτης και ο όσιος Εφραίμ Κατουνακιώτης.
Η σειρά θα προβάλλεται στο πλαίσιο του ομώνυμου μηνιαίου αφιερώματος κάθε Κυριακή βράδυ στις 21.00, ταυτόχρονα στο COSMOTE HISTORY HD και ελεύθερα για το κοινό, στο επίσημο κανάλι της COSMOTE TV στο YouTube.
Στο πρώτο επεισόδιο, την Κυριακή 5/4, θα γνωρίσουμε τον ηγούμενο της Μονής Σίμωνος Πέτρας Ιερώνυμο, ο οποίος έπειτα από 43 έτη προσφοράς αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το Άγιο Όρος και να συνεχίσει τους πνευματικούς του αγώνες στην Αθήνα, όπου στήριξε χιλιάδες Μικρασιάτες πρόσφυγες.
Τα επεισόδια όλων των σειρών είναι διαθέσιμα μετά την προβολή τους on demand στη δωρεάν υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης