Τελευταία Νέα
Διεθνή

Torra (Καταλονία): Στα όριά τους τα νοσοκομεία - 2.053 ασθενείς στις ΜΕΘ, 2.335 οι νεκροί

Torra (Καταλονία): Στα όριά τους τα νοσοκομεία - 2.053 ασθενείς στις ΜΕΘ, 2.335 οι νεκροί
Η Καταλονία έχει τον μεγαλύτερο αριθμό ασθενών με κορωνοϊό στις ΜΕΘ, 2.053 κι έχει καταγράψει 2.335 θανάτους, λιγότερους μόνον από την περιφέρεια της Μαδρίτης
«Στο μέγιστο επίπεδο πίεσης» βρίσκονται πλέον τα νοσοκομεία στην Καταλονία, τη δεύτερη δεινότερα πληγείσα περιφέρεια της Ισπανίας, τονίζει σε σημερινή του συνέντευξη (3/4/20) ο αυτονομιστής πρόεδρος της επαρχίας Quim Torra.
«Σε νοσοκομειακό επίπεδο σταθήκαμε ικανοί να ανταποκριθούμε σε όλα τα κρούσματα που μας έρχονται, όμως βρισκόμαστε στα όρια, είμαστε στο μέγιστο επίπεδο πίεσης», τόνισε ο Torra, προσθέτοντας πως το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η έλλειψη υλικών.
Η Καταλονία είναι η περιοχή με τον μεγαλύτερο αριθμό ασθενών με κορωνοϊό στις ΜΕΘ στη χώρα--2.053 σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία--κι έχει καταγράψει 2.335 θανάτους, λιγότερους μόνον από την περιφέρεια της Μαδρίτης.
Ο Torra υπαινίχθηκε πως λόγω της έξαρσης της πανδημίας, οι πρόωρες εκλογές--που επρόκειτο να προκηρυχθούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες--κατά πάσα πιθανότητα θα μετατεθούν για μετά το καλοκαίρι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης