Ρωσία: Παρακολουθούνται μέσω smartphone όσοι διαγνώσθηκαν με κορωνοϊό και παραμένουν σπίτια τους

Ρωσία: Παρακολουθούνται μέσω smartphone όσοι διαγνώσθηκαν με κορωνοϊό και παραμένουν σπίτια τους
H εφαρμογή «Κοινωνική παρακολούθηση», δίνει τη δυνατότητα στις αρχές να ελέγχουν αν τηρείται η καραντίνα και να εντοπίζουν τυχόν παραβίαση αμέσως
Το σύστημα παρακολούθησης των ατόμων που έχουν διαγνωσθεί με κορωνοϊό και παραμένουν στο σπίτι τους, το οποίο φέρει την ονομασία «Κοινωνική παρακολούθηση», τέθηκε σε λειτουργία σήμερα 3 Απριλίου στη Μόσχα, ανακοίνωσε η Διεύθυνση πληροφοριακών τεχνολογιών της ρωσικής πρωτεύουσας.
«Στη Μόσχα, με βάση το διάταγμα του δημάρχου, για πρώτη φορά άρχισαν να χρησιμοποιούνται τεχνολογίες κοινωνικής παρακολούθησης των ασθενών οι οποίοι έχουν διαγνωσθεί με κορωνοϊό και επιλεξει να έχουν νοσηλεία κατ’ οίκον», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Διεύθυνσης πληροφοριακών τεχνολογιών, στην οποία επισημαίνεται ότι για τον σκοπό αυτό χρησιμοποιούνται τεχνολογίες εντοπισμού μέσω κινητών τηλεφώνων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στην διάθεση της η Διεύθυνση πληροφοριακών τεχνολογιών, σήμερα παρέδωσαν στους ασθενείς, οι οποίοι έχουν διαγνωσθεί με κορωνοϊό, smartphone στα οποία είναι εγκατεστημένη η εφαρμογή «Κοινωνική παρακολούθηση».
«Τα τεχνολογικά αυτά μέσα δίνουν τη δυνατότητα στις αρχές της πόλης να ελέγχουν αν τηρείται η καραντίνα και να εντοπίζουν άμεσα τις περιπτώσεις παραβίασης της, κάτι που θα συμβάλει στο να αποφύγουμε την περαιτέρω διασπορά του ιού», αναφέρεται στην ανακοίνωση της αρμόδιας Διεύθυνσης.
Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία έχει αναφέρει μέχρι στιγμής 4.149 κρούσματα, 34 θανάτους και 281 ιαθέντες ασθενείς από κορωνοϊό.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS