Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ψάλτης (CEO Alpha Bank): Η κρίση βρίσκει τον όμιλο σε πολύ ισχυρή θέση - Υποδειγματική η αντίδραση του κράτους, ισχυρή εποπτική στήριξη από ΕΚΤ

tags :
Ψάλτης (CEO Alpha Bank): Η κρίση βρίσκει τον όμιλο σε πολύ ισχυρή θέση - Υποδειγματική η αντίδραση του κράτους, ισχυρή εποπτική στήριξη από ΕΚΤ
Τη βεβαιότητα ότι η Alpha Bank θα παραμείνει ισχυρή και μετά την κρίση, εξέφρασε σήμερα (3/4) ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Βασίλης Ψάλτης, με μήνυμά του προς το προσωπικό του ομίλου
Τη βεβαιότητα ότι η Alpha Bank θα παραμείνει ισχυρή και μετά την κρίση, εξέφρασε σήμερα (3/4) ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Βασίλης Ψάλτης, με μήνυμά του προς το προσωπικό του ομίλου, διαβεβαιώνοντας  ότι η Alpha BankΑ βρίσκεται δίπλα στους πελάτες της και στηρίζει με όλες τις δυνάμεις της την επιστροφή της οικονομίας στην κανονικότητα.
«Υπέρτατο καθήκον μας είναι να συμβάλουμε στο να βγουν όσο γίνεται περισσότεροι συμπολίτες μας αλώβητοι από την κρίση, και να διαφυλάξουμε, έτσι, τον εθνικό παραγωγικό ιστό.
Προς αυτή την κατεύθυνση θα διοχετεύσουμε, με σύνεση, ρευστότητα, ώστε να υποστηρίξουμε την επιστροφή της οικονομίας στην κανονικότητα.
Μία επιστροφή που θα μας βρει όχι απλά ισχυρούς, αλλά πρώτους!», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ψάλτης.

«Στην κρίση σφυρηλατούνται οι πιο ισχυροί δεσμοί»

Αναφορικά με τις προτεραιότητες της Τράπεζας στο νέο αυτό περιβάλλον, ο κ. Ψάλτης ανέφερε πως «η κρίση αυτή βρίσκει την Alpha Bank σε πολύ ισχυρή θέση καθώς διαθέτουμε εύρωστη κεφαλαιακή βάση και ενισχυμένη ρευστότητα.
Όλα όσα μαζί πετύχαμε πέρυσι, βελτίωσαν την ανθεκτικότητά μας και μας δίνουν ευελιξία σε αυτό το δυσμενές περιβάλλον».
«Ο ρόλος μας είναι ξεκάθαρος: πρέπει να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να στηρίξουμε τους πελάτες μας, αυτό το δύσκολο διάστημα.
Προχωράμε σε ρυθμίσεις των δανείων χιλιάδων επιχειρήσεων και προτείνουμε σημαντικές ελαφρύνσεις στους ιδιώτες και τους αυτοαπασχολούμενους, που έχουν χτυπηθεί από την κρίση.
Παραμένουμε κοντά τους, εξυπηρετούμε τις συναλλαγές τους, τους υποστηρίζουμε στο σχεδιασμό της επόμενης ημέρας.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε: Στην κρίση είναι που σφυρηλατούνται οι πιο ισχυροί δεσμοί – και η οικογένεια της Alpha Bank έχει αποδείξει στα 140 χρόνια της ιστορίας της ότι γνωρίζει άριστα πώς να στέκεται δίπλα στους πελάτες της στα δύσκολα και να δίνει λύσεις», προσέθεσε.

Υποδειγματική η αντίδραση του κράτους, ισχυρή εποπτική στήριξη από ΕΚΤ

Αναφορικά τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας και περιορισμού των συνεπειών στην οικονομία από την αναστολή της δραστηριότητας πολλών κλάδων, ο CEO της Alpha Bank υπογράμμισε πως «στο υγειονομικό μέτωπο, το ελληνικό κράτος λειτούργησε – κατά γενική ομολογία – υποδειγματικά.
Ως προς την οικονομία, έχουμε από τη μια πλευρά την, χωρίς ιστορικό προηγούμενο, συντονισμένη νομισματική και εποπτική στήριξη από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Ευρωπαϊκή Ένωση και, από την άλλη πλευρά, ένα πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας Ευρώ 6,8 δισεκατομμυρίων που υλοποιεί ήδη η ελληνική Πολιτεία. Δεν είμαστε μόνοι σε αυτή την προσπάθεια. Όλοι έχουν αντιληφθεί το δύσκολο έργο που έχουμε μπροστά μας».

Ευγνώμονες για την αφοσίωσή σας

Ο κ. Ψάλτης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις αλλαγές που προκάλεσε η πανδημία στο λειτουργικό μοντέλο της Τράπεζας και, βεβαίως, ξεχωριστή μνεία στις προσπάθειες των εργαζομένων σε αυτή.

«Με αποκλειστικό ενδιαφέρον την προστασία της υγείας και της ασφάλειας όλων μας, με ευρηματικότητα και μεθοδική εργασία, αξιοποιήσαμε τις επενδύσεις μας στα ψηφιακά δίκτυα και καταφέραμε σε λίγα μόλις 24ωρα κυριολεκτικά να μεταμορφώσουμε τον τρόπο που εργαζόμαστε», ανέφερε σημειώνοντας πως εννέα στους δέκα συναδέλφους των κεντρικών υπηρεσιών εργάζονται καθημερινά από το σπίτι.
«Εκεί όμως που θέλω να απευθύνω τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια είναι στον κόσμο μας στο Δίκτυο.
Καταφέρατε να διαχειριστείτε τις ανησυχίες σας και με άοκνη προσπάθεια και επαγγελματισμό επωμίζεστε καθημερινά ένα βαρύ φορτίο.
Εξυπηρετείτε με υπομονή τους πελάτες μας, και ιδίως τους μεγαλύτερους σε ηλικία που δεν έχουν καταφέρει ακόμα να αφομοιώσουν τις εναλλακτικές που προσφέρουμε, ώστε να μην ταλαιπωρούνται στην ουρά.
Για αυτή σας την αφοσίωση, σάς είμαστε ευγνώμονες και δεν πρόκειται να ξεχάσουμε την προσπάθειά σας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης