Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακή άνοδος για το χρυσό μετά την αύξηση της ανεργίας στις ΗΠΑ - Στο +0,45% και τα 1.645,95 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Οριακή άνοδος για το χρυσό μετά την αύξηση της ανεργίας στις ΗΠΑ - Στο +0,45% και τα 1.645,95 δολ. ανά ουγγιά
Για το σύνολο της εβδομάδας οι απώλειες του χρυσού ανέρχονται μέχρι στιγμής στο -0,6%
Οριακή άνοδο κατέγραψε σήμερα Παρασκευή (3/4) ο χρυσός, μετά τα κέρδη που σημείωσε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, παρά το γεγονός ότι η αύξηση της ανεργίας στις ΗΠΑ ήταν μεγαλύτερη σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα,η τιμή συμβολαίου για τον χρυσό παραδόσεως Ιουνίου 2020 σημείωσε άνοδο κατά +0,45% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.645,6 δολ. ανά ουγγιά, ενώ τα κέρδη της χθεσινής συνεδρίασης άγγιξαν το +2,9%.
Εφόσον δεν υπάρχει κάποια σημαντική πτώση αργότερα εντός της ημέρας, η τιμή του πολύτιμου μετάλλου αναμένεται να ολοκληρώσει την εβδομάδα καταγράφοντας κέρδη της τάξεως του +0,8%.
Παράλληλα, το αμερικανικό δολάριο ενισχύεται κατά +0,69% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 108,63 γεν, την ίδια στιγμή που ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,65% στις 100,92 μονάδες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού Υπουργείου Εργασίας το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε στο 4,4% τον Μάρτιο, έναντι 3,5% τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η άνοδος της ανεργίας θα περιοριστεί στο 3,8%.
Όσον αφορά τις θέσεις εργασίας για τον ίδιο μήνα, καταγράφηκε πτώση της τάξεως των 700.000 θέσεων, έναντι αύξησης 272.000 θέσεων τον Φεβρουάριο, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές εκτιμούσας ότι θα σημειωθεί πτώση κατά 100.000 θέσεις.
Ωστόσο, τα παραπάνω στοιχεία αντικατοπτρίζουν την κατάσταση που επικρατούσε στην αγορά εργασίας μέχρι τα μέσα Μαρτίου, και δεν περιλαμβάνουν τη σημαντική άνοδο που σημειώθηκε τις περασμένες δύο εβδομάδες στις νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας.
Η ιστορική αύξηση που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα στις αιτήσεις για επίδομα ανεργίας προκάλεσε νέες ανησυχίες στις τάξεις των επενδυτών αναφορικά με την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, ενισχύοντας παράλληλα τη θέση του χρυσού ως ασφαλές καταφύγιο.
«Η μεγάλη αλλαγή για τον χρυσό ήρθε μετά τη δημοσίευση των στοιχείων για τα επιδόματα ανεργίας», δήλωσε ο επικεφαλής αναλυτής αγορών της AxiCorp, Stephen Innes, διευκρινίζοντας πως «εκτός ότι αποτέλεσαν νέο ιστορικό υψηλό, η άνοδος ήταν υψηλότερη σε σχέση με τις εκτιμήσεις».
Όσον αφορά τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, η τιμή συμβολαίου για το παλλάδιο παραδόσεως Ιουνίου 2020 υποχωρεί κατά -1,95% στα 2.080,40 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο για την πλατίνα παραδόσεως Ιουλίου 2020 καταγράφει πτώση της τάξεως του -2,05% στα 715 δολ. ανά ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης