Τελευταία Νέα
Διεθνή

WSJ: ΟΠΕΚ και Ρωσία εξετάζουν νέα μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 6 εκατ. βαρέλια ημερησίως

WSJ: ΟΠΕΚ και Ρωσία εξετάζουν νέα μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 6 εκατ. βαρέλια ημερησίως
Οι δύο πλευρές αναμένεται να συζητήσουν την ερχόμενη εβδομάδα το ενδεχόμενο νέων περικοπών στην παραγωγή τους
Το ενδεχόμενο νέας μείωσης στην παραγωγή πετρελαίου εξετάζουν οι χώρες του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας, σύμφωνα με σημερινό (3/4) δημοσίευμα της Wall Street Journal, προκειμένου να σταθεροποιήσουν την αγορά ενέργειας και να δώσουν ώθηση στις τιμές του «μαύρου χρυσού».
Ειδικότερα, οι χώρες του ΟΠΕΚ+ αναμένεται να πραγματοποιήσουν την ερχόμενη Δευτέρα (6/4) τηλεδιάσκεψη, προκειμένου να συζητήσουν μία νέα συμφωνία για μείωση στην παραγωγή πετρελαίου, η οποία θα μπορούσε να αγγίξει ακόμα και τα 6 εκατ. βαρέλια ημερησίως.
Η έκβαση της συνάντησης μεταξύ του ΟΠΕΚ και των δέκα χωρών εκτός Οργανισμού που συμμετείχαν στην προηγούμενη συμφωνία θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και από τις συζητήσεις που θα πραγματοποιήσει σήμερα η αμερικανική κυβέρνηση με τους παραγωγούς πετρελαίου στις ΗΠΑ.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ορισμένες χώρες ενδέχεται να μη στηρίξουν μία νέα προσπάθεια για μείωση της παραγωγής πετρελαίου εάν δεν συμμετάσχουν σε αυτή και οι Ηνωμένες Πολιτείες.
Σημειώνεται ότι η αυξημένη παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ είχε αποτελέσει τα προηγούμενα χρόνια τον κύριο παράγοντας αντιστάθμισης στις προσπάθειες του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας να σταθεροποιήσουν την αγορά ενέργειας.
Χθες (2/4) ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, εξέφρασε την ελπίδα του ότι η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία θα ανακοινώσουν σύντομα μία νέα συμφωνία για τις περικοπές στην παραγωγή τους, η οποία θα είναι «σπουδαία» τόσο για τις δύο χώρες όσο και για τον υπόλοιπο κόσμο.
«Η τρέχουσα υπερπροσφορά στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου είναι τεράστια και πρέπει να διευθετηθεί», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, τονίζοντας παράλληλα ότι η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία είναι «έξυπνες» και ότι «επιθυμούν να συνάψουν μία συμφωνία η οποία θα σώσει τη βιομηχανία πετρελαίου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης