Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Κατά +0,9% αυξήθηκαν οι λιανικές πωλήσεις, σε μηνιαία βάση, τον Φεβρουάριο 2020 - Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων η άνοδος

Ευρωζώνη: Κατά +0,9% αυξήθηκαν οι λιανικές πωλήσεις, σε μηνιαία βάση, τον Φεβρουάριο 2020 - Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων η άνοδος
Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι οι λιανικές πωλήσεις στην Ευρωζώνη θα καταγράψουν οριακή άνοδο της τάξεως του +0,1%
Άνοδο σημείωσαν οι λιανικές πωλήσεις στην Ευρωζώνη τον Φεβρουάριο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (2/4) στοιχεία της Eurostat, τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις στην ενιαία νομισματική ένωση αυξήθηκαν κατά +0,9% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2020, όταν και είχε σημειωθεί άνοδος κατά +0,7%, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η άνοδος θα περιοριστεί στο +0,1%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι λιανικές πωλήσεις κατέγραψαν σημαντική άνοδο της τάξεως του +3%, έναντι ετήσιας ανόδου +2,2% τον Ιανουάριο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο +1,6%.
Όσον αφορά το σύνολο των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η μηνιαία άνοδος των λιανικών πωλήσεων διαμορφώθηκε στο +0,8%, ενώ σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2019 καταγράφηκε αύξηση της τάξεως του +3,2%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, το τομέας που κατέγραψε τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο στην Ευρωζώνη ήταν αυτός των τροφίμων, και συγκεκριμένα κατά +2,4%, ενώ ο τομέας η εδώδιμών προϊόντων ενισχύθηκε κατά +0,2%.
Μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι χώρες που κατέγραψαν τη μεγαλύτερη μηνιαία άυξηση ήταν αυτές της Εσθονίας (+4,4%) και της Λετονίας (+3,5%), ενώ αντίθετα η Ιρλανία σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση, και συγκεκριμένα στο -2,7%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης