Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χρυσοχοΐδης (υπ.Προστασίας του Πολίτη): Δεν τίθεται θέμα μετακίνησης στο χωριό το Πάσχα

tags :
Χρυσοχοΐδης (υπ.Προστασίας του Πολίτη): Δεν τίθεται θέμα μετακίνησης στο χωριό το Πάσχα
Απαγορευτικό για όλους τώρα που τα μέτρα είναι τόσο αποτελεσματικά να κάνουμε παρασπονδίες είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης
Τη θέση ότι δεν τίθεται θέμα μετακίνησης στο χωριό το Πάσχα διατύπωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος υποστήριξε πως τώρα που τα μέτρα είναι τόσο αποτελεσματικά, είναι απαγορευτικό για όλους μας να κάνουμε παρασπονδίες και να ξεφύγουμε από την αυστηρότητα που υπάρχει.
Σε δηλώσεις του στο Mega ο κ. Χρυσοχοΐδης συνεχάρη τους πολίτες που τηρούν τους κανόνες αυτοπεριορισμού.
«Αυτό που πρέπει είναι να συγχαρούμε όλους τους συμπολίτες γιατί οι περισσότεροι ακολουθούν κατά γράμμα τους επιστήμονες και τις αποφάσεις τη κυβέρνησης προκειμένου να αντιμετωπιστεί η επιδημία του κορωνοϊού.
Αν θα υπάρξουν κάποιες διορθώσεις είναι ζήτημα που θα εκτιμηθεί τις επόμενες μέρες» είπε ο υπουργός, τονίζοντας σχετικά με τις παραβάσεις που εντοπίζονται αυτό το διάστημα, ότι είναι ασήμαντος ο αριθμός αυτών που καταγράφονται καθημερινά.
«Είναι απαγορευτικό για όλους μας τώρα που τα μέτρα είναι τόσο αποτελεσματικά να κάνουμε παρασπονδίες και να ξεφύγουμε από την αυστηρότητα που υπάρχει», ανέφερε ο υπουργός, ο οποίος σημείωσε πως υπάρχει μεν περιορισμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά όλα γίνονται για να περιοριστεί η επιδημία.
«Όσο πιο αυστηρή είναι η εφαρμογή των μέτρων, τόσο πιο γρήγορα θα εξέλθουμε από την κρίση και θα απολαύσουμε τις ατομικές μας ελευθερίες» είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος αναφέρθηκε και στην επόμενη ημέρα στον Έβρο μετά την έκρυθμη κατάσταση στα σύνορα.
«Αυτό που έγινε στον Έβρο έχει δύο διαστάσεις.
Αφενός η Ελλάδα μπορεί να προστατέψει τα σύνορά της με βάση το διεθνές δίκαιο αλλά και με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, αφετέρου σε αυτό το ζήτημα όλη η Ευρώπη είναι μαζί μας.
Η Frontex είναι ακόμη εκεί.
Δεν εφησυχάζουμε το επόμενο βήμα είναι να επεκτείνουμε το φράκτη στα σύνορα και να λάβουμε κι άλλα μέτρα», τόνισε ο κ.Χρυσοχοΐδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης