Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τσαούτος (ΕΨΑ): Πτώση 20% στις πωλήσεις αναψυκτικών στα super market - Στο 60% η μείωση τζίρου

tags :
Τσαούτος (ΕΨΑ): Πτώση 20% στις πωλήσεις αναψυκτικών στα super market - Στο 60% η μείωση τζίρου
Σημαντική είναι η πτώση που καταγράφει ο κλάδος των αναψυκτικών στα σουπερμάρκετ,
Σημαντική είναι η πτώση που καταγράφει ο κλάδος των αναψυκτικών στα σουπερμάρκετ, καθώς οι καταναλωτές εστιάζονται στην αγορά ειδών πρώτης ανάγκης.
Όπως ανέφερε ο γενικός Διευθυντής της εταιρείας αναψυκτικών ΕΨΑ, Μιχάλης Τσαούτος στην εκπομπή Market Watch που αποτελεί συνεργασία του bankingnnews.gr με τον τηλεοπτικό σταθμό Action 24, η μείωση που έχει καταγραφεί στην πώληση των αναψυκτικών ΕΨΑ στο ράφι των σουπερμάρκετ το τελευταίο 15νθημερο του Μαρτίου, αγγίζει το 20%.
Όσον αφορά τον κύκλο εργασιών της εταιρείας, η πτώση από την αρχή επιβολής των περιοριστικών μέτρων, αγγίζει το 60%.
Σημαντικό είναι και το πρόβλημα που καταγράφεται και στις εξαγωγές της εταιρείας, η οποία δραστηριοποιείται σε 34 χώρες.
Όπως είπε ο κ. Τσαούτος, η αγορά της Αμερικής υπάρχει στασιμότητα μετά την αύξηση των κρουσμάτων, ενώ πολύ άσχημη χαρακτήρισε την κατάσταση στις ευρωπαϊκές χώρες, όπου η ζήτηση έχει μειωθεί κατακόρυφα.
Καλύτερη είναι η πορεία των εξαγωγών των προϊόντων ΕΨΑ στις Αραβικές χώρες καθώς εκεί δεν υπάρχουν ακόμη αξιοσημείωτος αριθμός κρουσμάτων.
Αναφερόμενος στην πορεία του κλάδου των αναψυκτικών με βάση το καλό σενάριο (επιστροφή στην κανονικότητα από τον Ιούνιο), ο κ. Τσαούτος εκτίμησε ότι οι απώλειες τζίρου για το σύνολο του 2020, θα είναι της τάξεως του 10%.
Να σημειωθεί ότι η ΕΨΑ έχει βγάλει ήδη το 50% των εργαζομένων της σε αναστολή εργασίας.

Ελένη Μπότα


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης