Τελευταία Νέα
Διεθνή

General Electric Aviation: Απολύει το 50% των εργαζομένων της λόγω του κορωνοϊού

General Electric Aviation: Απολύει το 50% των εργαζομένων της λόγω του κορωνοϊού
Απολύσεις-σοκ, που φτάνουν το 50% του εργατικού δυναμικού, σχεδιάζει η General Electric Aviation
Η General Electric σχεδιάζει να απολύσει το ήμισυ του προσωπικού του αεροπορικού της τμήματος, που απασχολείται στην παραγωγή κινητήρων, καθώς ο κορωνοϊός πιέζει τη βιομηχανία.
«Εξαιτίας του σοκ που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού στον κλάδο, η General Electric Aviation πρόκειται να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα εκτεταμένων περικοπών σε ό,τι αφορά τις θέσεις εργασίας που θα φτάσει στο 50%.
Εκτιμάμε τη στήριξη που παρείχαν οι υπάλληλοί μας σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, ωστόσο, δυστυχώς, θα αναγκαστούμε να πάρουμε αυτά τα μέτρα.
Θα συνεχίσουμε να εξυπηρετούμε τους πελάτες μας και θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες που θα προκύψουν».
Μια τέτοια κίνηση συνεπάγεται την απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας στη σημαντική αυτή μονάδα.
Οι πρόσθετες μειώσεις προσωπικού έρχονται λιγότερο από ένα μήνα, αφότου η εταιρεία δήλωσε ότι θα μειώσει το 10% της αεροπορικής της μονάδας, κάτι που επηρέασε περίπου 2.600 εργαζόμενους. Αλλά οι επιπτώσεις του χτυπήματος του κορωνοϊού στη ζήτηση ταξιδιού αυξήθηκαν και οι αεροπορικές εταιρείες θέτουν σε ακινησία εκατοντάδες αεροσκάφη και αναβάλλουν τις παραγγελίες νέων αεροσκαφών.

Eθελούσιες έξοδοι από την Boeing

Όταν η Boeing ζήτησε από την αμερικανική κυβέρνηση στήριξη 60 δισεκατομμύριων δολαρίων, η σιωπηρή προϋπόθεση για να πάρει η εταιρεία μέρος αυτής της χρηματοδότησης ήταν να μην προβεί σε απολύσεις.
Οι παρούσες συνθήκες ωστόσο, ώθησαν τους επικεφαλής να εξετάσουν το ενδεχόμενο να προωθήσουν πρόταση εθελουσίας εξόδου στο σύνολο του προσωπικού της εταιρίας, δηλαδή και στους 161.000 εργαζόμενους.
Η πρόταση αρχικά αφορούσε μόνο τους εργαζόμενους στο Σικάγο, ωστόσο αποφασίστηκε να επεκταθεί σε όλο το προσωπικό.
«Όταν ο κόσμος θα εξέλθει από την πανδημία, το μέγεθος της αγοράς και τα είδη προϊόντων και υπηρεσιών που θα θέλουν και θα χρειάζονται οι πελάτες μας θα είναι εντελώς διαφορετικά», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος David Calhoun σε μήνυμα προς τους εργαζομένους, σήμερα Πέμπτη 2/4.
«Είναι σημαντικό να αρχίσουμε να προσαρμοζόμαστε από τώρα στη νέα πραγματικότητα και αυτή η κίνηση στοχεύει να μειώσει την ανάγκη για άλλες ενέργειες κατά του εργατικού δυναμικού» δήλωσε ο Calhoun, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης