Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Δημοσκόπηση Alco: Ψήφος εμπιστοσύνης σε Μητσοτάκη και Τσιόδρα για κορωνοϊό

tags :
Δημοσκόπηση Alco: Ψήφος εμπιστοσύνης σε Μητσοτάκη και Τσιόδρα για κορωνοϊό
Θετικά κρίνει η πλειοψηφία των Ελλήνων τους χειρισμούς του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και του επικεφαλής λοιμωξιολόγου, Σωτήρη Τσιόδρα
Σε δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία ALCO, το 80% των Ελλήνων εγκρίνει τις ενέργειες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ενώ το 89% έχει εμπιστοσύνη στον επικεφαλής λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα.
Επίσης, το 90% των ερωτηθέντων ανησυχεί για την εξάπλωση της πανδημίας, ενώ το 67% φοβάται ότι θα νοσήσει από τον ιό.
Η πλειοψηφία των ατόμων που πήραν μέρος στη δημοσκόπηση συμφωνούν με τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας, και μάλιστα δηλώνει έτοιμο να αποδεχθούν πιθανή επέκταση των μέτρων.
Το 86% θεωρεί ότι η κυβέρνηση έλαβε μέτρα εγκαίρως, ενώ δηλώνει ικανοποιημένο με τις αποφάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.
Αντιθέτως, βρίσκουν ανεπαρκή τα μέτρα οικονομικής στήριξης των εργαζομένων και των επιχειρήσεων.
Το 89% κρίνει ως επαρκή και έγκυρη την καθημερινή ενημέρωση από τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, ενώ μόλις το 6% ως ανεπαρκή. 
Το υπόλοιπο ποσοστό δεν απαντά.
Στο μεταξύ, στους 53 ανήλθε και επισήμως σήμερα (2/4) ο αριθμός των νεκρών στην Ελλάδα από τον νέο κορωνοϊό, με τον Σωτήρη Τσιόδρα να ανακοινώνει και επισήμως τρεις νέους θανάτους μέσα σε 24 ώρες.
Στα 1.584 ανέρχονται τα συνολικά κρούσματα λοίμωξης από κορωνοϊό.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, καθώς και ο Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσαν το απόγευμα της Πέμπτης τρεις θανάτους, 27 νέα κρούσματα στον γενικό πληθυσμό, 23 επιπλέον κρούσματα στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στη Ριτσώνα και 119 στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», το οποίο παραμένει αγκυροβολημένο έξω από το λιμάνι του Πειραιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης