Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βουλή: Δωρεά 50 κλινών ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Σωτηρία» ύψους 8 εκατ. ευρώ

Βουλή: Δωρεά 50 κλινών ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Σωτηρία» ύψους 8 εκατ. ευρώ
Οι νέες κλίνες ΜΕΘ προγραμματίζεται να παραδοθούν εντός 60 ημέρων από της ενάρξεως των εργασιών σε πλήρη λειτουργία μαζί με τον πλήρη εξοπλισμό τους και θα ενισχύσουν σημαντικά και σε μόνιμη βάση το ΕΣΥ
Τη δωρεά ύψους 8 εκατ. ευρώ για την κάλυψη των συνεχώς αυξανόμενων αναγκών του Εθνικού Συστήματος Υγείας για τη διαχείριση ασθενών με COVID-19 και τη δημιουργία 50 επιπλέον κλινών Μονάδος Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στο νοσοκομείο «Σωτηρία», ενέκρινε η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής έπειτα από σχετική πρόταση του Προέδρου, Κωνσταντίνου Τασούλα.
Οι εν λόγω νέες κλίνες ΜΕΘ προγραμματίζεται να παραδοθούν εντός 60 ημέρων από της ενάρξεως των εργασιών σε πλήρη λειτουργία μαζί με τον πλήρη εξοπλισμό τους και θα ενισχύσουν σημαντικά και σε μόνιμη βάση το ΕΣΥ.
Σημειώνεται, ότι οι 32 εξ αυτών των κλινών θα αναπτυχθούν σε μεταλλικό κτήριο ειδικών προδιαγραφών συνολικού εμβαδού 720 m2, που θα κατασκευαστεί στον υπαίθριο χώρο στάθμευσης του Νοσοκομείου αναφοράς για COVID-19 «Σωτηρία».
Οι υπόλοιπες 18 θα αναπτυχθούν επίσης στο ίδιο νοσοκομείο, σε υπάρχον κτήριο, τμήμα του οποίου θα μετατραπεί για την εξυπηρέτηση του συγκεκριμένου σκοπού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης