Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Αντέδρασε με ΟΤΕ και Jumbo παρά τις τραπεζικές πιέσεις

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Αντέδρασε με ΟΤΕ και Jumbo παρά τις τραπεζικές πιέσεις
ΑΓΟΡΑ: Με μεταβλητότητα και χωρίς τράπεζες έκλεισε με καλή άνοδο και λίγο πάνω από τις 540 μονάδες. Ο τζίρος χαμηλός καθώς περισσότερο μας έκανε για συσσώρευση η εικόνα των μετοχών παρά έντονη κινητικότητα και αναζήτηση τάσης. Εξαιρετική πορεία από ΟΤΕ και Jumbo, οι οποίες στήριξαν την αγορά και έβαλαν πλάτη στην πτώση των περισσότερων τραπεζικών μετοχών.

Η κίνηση σήμερα, όπως και η κίνηση κάποιων άλλων μετοχών πριν από λίγες συνεδριάσεις, δείχνουν ποιες μετοχές ποντάρουν οι επενδυτές ότι θα επιβιώσουν. Πριν λίγες μέρες αντιδρούσε η ΕΧΑΕ λόγω ρευστότητας και τζίρου στο ΧΑ, σήμερα αντέδρασε ο ΟΤΕ και η Jumbo. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι δεν έχουν ανάγκη και θα το ξεπεράσουν και αυτό.

Καλή εικόνα και από ΑΔΜΗΕ, ο οποίος επίσης δεν έχει θέματα και μπορεί να ανταπεξέλθει. Από την άλλη εκτός από τις τράπεζες, πιέστηκε ξανά η Viohalco, έπεσε με όγκο η Φουρλής και υποχώρησε και η Aegean αν και στα μέσα της συνεδρίασης κατέγραφε άνοδο.

ΗΠΑ: Οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ ζαλίζουν και οι αγορές αυξάνουν τη μεταβλητότητά τους. Ο Dow κινείται στο ξεκίνημα πότε λίγο κάτω, πότε λίγο πάνω, προσθέτοντας μεταβλητότητα και στο γερμανικό Dax.

JUMBO: Εξαιρετική η εικόνα της μετοχής και σήμερα και πριν τις τελικές δημοπρασίες πήγε στα 12,89 ευρώ και στο +6,79%. Κατά τη διάρκεια των δημοπρασιών η μετοχή έδειχνε πως με 15 χιλ. τεμάχια έκλεινε στο +30% και στα 15,69 ευρώ. Αυτό δείχνει την απουσία πωλητών αυτές τις ημέρες στη μετοχή.

Τελικά έκλεισε στα 13,27 ευρώ με άνοδο 9,94% και όγκο 160 χιλ. τεμάχια. Η έκθεση της Eurobank για τη μετοχή μας άρεσε καθώς ο τρόπος που προσεγγίζει την κρίση μας βρίσκει σύμφωνους. Με όποιο σενάριο λέει πως θα αντέξει. Ελπίζουμε να τη βγάλει με τη μεγαλύτερη δυνατή ζημιά, γιατί απασχολεί χιλιάδες εργαζόμενους. Ο ισολογισμός της πάντως το δείχνει.

ΟΤΕ: Εξαιρετικός και αυτός. Με χαμηλό ημέρας στα 10,46 ευρώ έκλεισε στα 11,43 ευρώ και στο +9,38% με όγκο 973 χιλ. τεμάχια. Η μετοχή πριν από μερικές συνεδριάσεις είχε βρεθεί πάνω από τα 12 ευρώ και στις τελευταίες διόρθωσε σημαντικά μέχρι τα χαμηλά που έκανε σήμερα. Αλλά σήμερα ανέκαμψε εκ νέου.

Έχουμε ξαναγράψει πως αν δεν αγόραζε ίδιες μετοχές και δεν έδινε το μέρισμα θα μπορούσε να ήταν αδάνειστη. Όμως επιβραβεύει με αυτές τις αγορές τους επενδυτές, γιατί μπορεί και προφανώς της περισσεύουν. Έχει δανειστεί και χωρίς κόστος πρόσφατα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Μόνο η Alpha Bank έκλεισε με μικρή άνοδο ενώ οι άλλες συστημικές υποχώρησαν σημαντικά. Παλεύει ξανά με το 1 ευρώ η Εθνική, ενώ η Eurobank έκλεισε λίγο κάτω από τα 0,35 ευρώ. Η Πειραιώς στα 1,14 ευρώ με απώλειες 6,5%.

ΕΧΑΕ: Μετά το ανοδικό σερί, υποχώρησε για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση και έκλεισε στα 3,18 ευρώ. Έτσι η μερισματική απόδοση γίνεται καλύτερη. Η αποτίμηση των 192 εκατ. ευρώ θεωρούμε πως για όσους βλέπουν μακροπρόθεσμα είναι χαμηλή.

LAMDA: Θα επηρεαστεί σημαντικά από αυτά που γίνονται. Τα έσοδα θα μειωθούν και θα την επηρεάσουν αφού μάλλον θα γράψει ζημιές στο διάστημα αυτό. Θα πρέπει όμως κάποιος να δει την αποτίμηση των 954 εκατ. ευρώ και το γεγονός ότι πρόσφατα έβαλε 650 εκατ. ευρώ στο ταμείο της μέσω αύξησης κεφαλαίου.

Στο εννεάμηνο είχε καθαρό δανεισμό μαζί με μισθώσεις 449 εκατ. ευρώ. Μετά την αύξηση είναι αρνητικός κατά 200 εκατ. ευρώ. Θα πρέπει δηλαδή να δει κάποιος αν σε αυτήν την αποτίμηση τα ακίνητα αξίζουν λιγότερο ή περισσότερο και χωρίς να υπολογίσει το Ελληνικό.

ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ: Στα 2,90 ευρώ και στο -3,33% με αποτίμηση 50 εκατ. ευρώ. Δηλαδή φανταστείτε να μην είχαν ξεπουλήσει οι μύλοι αυτή την εποχή τα αλεύρια τους. Τι να πούμε…

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης