Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA: Εφιαλτική πρόβλεψη για την ανεργία στις ΗΠΑ έως και 15,6%, από 3,5% τον Φεβρουάριο

tags :
BofA: Εφιαλτική πρόβλεψη για την ανεργία στις ΗΠΑ έως και 15,6%, από 3,5% τον Φεβρουάριο
Στο ζοφερό 15,6% εκτιμά την ανεργία η Bank of America
Σε μια εφιαλτική πρόβλεψη για την ανεργία προχώρησε η Bank of America, ανεβάζοντας τον σχετικό δείκτη στο 15,6%, από 3,5% μόλις έναν μήνα πριν, τον Φεβρουάριο του 2020.
Δεν υπάρχει προηγούμενο για την επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
Αυτή η κατάσταση, όπως διαμορφώνεται σε μακροοικονομικό και μικροοικονομικό επίπεδο, ώθησε τους αναλυτές της Bank of America να προβούν σε αυτές τις πραγματικά ζοφερές προβλέψεις.
Η BofA εκτιμά ότι η επερχόμενη ύφεση «θα είναι βαθύτερη και πιο παρατεταμένη από ό,τι πιστεύαμε πριν από 14 ημέρες όταν προβήκαμε σε προβλέψεις όχι μόνο για τις ΗΠΑ, αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο».
Αναμφίβολα ο αριθμός των επιχειρήσεων που κλείνουν, συμβάλλοντας στην επέκταση των επιπτώσεων του φονικού κορωνοϊού, είναι άνευ προηγουμένου.
Στα 6,6 εκατομμύρια ανήλθε ο αριθμός των Αμερικανών πολιτών που υπέβαλαν αίτηση για να τους χορηγηθεί επίδομα ανεργίας στα τέλη Μαρτίου, αυξάνοντας τις νέες αιτήσεις τις τελευταίες δύο εβδομάδες του Μαρτίου σε 10 εκατομμύρια.
Αμέτρητες επιχειρήσεις σε ολόκληρη τη χώρα αναγκάστηκαν να κλείσουν ή να μειώσουν τη δραστηριότητά τους, πυροδοτώντας ένα άνευ προηγουμένου κύμα απολύσεων.
Οι απολύσεις είναι πιθανό να συνεχίσουν ανοδικά τις επόμενες εβδομάδες, καθώς η πανδημία είναι εν εξελίξει.
Μόνο τις δύο τελευταίες εβδομάδες, οι νέες άνεργοι υπερβαίνουν τον αριθμό εκείνων που υπέβαλαν αίτηση για χορήγηση επιδόματος κατά την περίοδο 2007-2009.
Περίπου 6,6 εκατομμύρια άνεργοι υπέβαλαν αίτηση για χορήγηση επιδόματος ανεργίας τις τελευταίες ημέρες του Μαρτίου.
Σύντομα οι άνεργοι θα ξεπεράσουν το ρεκόρ των 15,3 εκατομμυρίων, που παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης.
Οι οικονομολόγοι προβλέπουν ότι 25 εκατομμύρια Αμερικανοί -ή περισσότεροι- θα μπορούσαν να χάσουν τη δουλειά τους επόμενους μήνες, τουλάχιστον προσωρινά.
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης