Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πέτσας: Φέτος το Πάσχα θα το γιορτάσουμε μένοντας σπίτι – Όχι στις τράπεζες για συναλλαγές

Πέτσας: Φέτος το Πάσχα θα το γιορτάσουμε μένοντας σπίτι – Όχι στις τράπεζες για συναλλαγές
Προχωρά άμεσα η απαγόρευση πτήσης ιδιωτικών αεροσκαφών είπε ο κ.Πέτσας
Την ξεκάθαρη θέση της κυβέρνησης ότι το φετινό Πάσχα θα είναι τελείως διαφορετικό με ότι έχουμε συνηθίσει έως σήμερα διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
«Έχουμε ήδη πει ότι φέτος το Πάσχα θα το γιορτάσουμε μένοντας σπίτι.
Δεν θα πάμε στα χωριά μας, δεν θα σουβλίσουμε αρνί, δεν θα πάμε στις Εκκλησίες.
Φέτος ας σουβλίσουμε τον κορωνοϊό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Πέτσας, επισημαίνοντας ότι προχωρά άμεσα η απαγόρευση πτήσης των ιδιωτικών αεροσκαφών προς τα νησιά, μέτρο που εντάσσεται και αυτό στην προσπάθεια περιορισμού της διασποράς της νόσου.
«Μπαίνουμε στην πιο κρίσιμη φάση του πολέμου κατά του κορωνοϊού.
Σε όλα τα μέτωπα, πάμε καλύτερα σε σχέση με άλλες χώρες.
Ωστόσο, δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός» τόνισε ο κ.Πέτσας, ο οποίος υπογράμμισε την κρατική έγνοια πρωτίστως σε όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.
Ο Στ. Πέτσας χαιρέτισε παράλληλα το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών ακολουθεί τις οδηγίες των ειδικών και της Πολιτείας, όμως δυστυχώς, κάποιοι, ελάχιστοι, κάνουν κατάχρηση των δυνατοτήτων που δίδονται.
Παράλληλα ο κ.Πέτσας απηύθυνε έκκληση σε όλους να κάνουν τις τραπεζικές συναλλαγές  τους χωρίς φυσική παρουσία στον γκισέ των τραπεζών.
«Οι ουρές που είδαμε στις τράπεζες δεν δικαιολογούνται από την ανάγκη αυτοπρόσωπης παρουσίας σε αυτές.
Ο μέσος πολίτης έχει ό,τι χρειάζεται για να μην χρειαστεί να φτάσει στο γκισέ των τραπεζών.
Ας κάνουμε όλοι τις συναλλαγές μας από το σπίτι» υπογράμμισε ο κ.Πέτσας, ο οποίος παράλληλα χαρακτήρισε υπεύθυνη και μετρημένη την απόφαση της Ιεράς Συνόδου, τονίζοντας ότι η πρότασή τους να γίνουν κεκλεισμένων των θυρών οι λειτουργίες της Μ. Εβδομάδας και του Πάσχα, θα εξεταστεί τις επόμενες ημέρες, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα.
Για το σύστημα υγείας ο κ.Πέτσας είπε ότι αυξάνονται οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας από τις 565 στις 870 ενώ επεσήμανε πως έχουν εγκριθεί 4.200 προσλήψεις προσωπικού.
Αναφερόμενος στο θέμα των μαζικών τεστ στον πληθυσμό προκειμένου να ελεγχθεί καλύτερη η εξέλιξη της πανδημίας, ο κ.Πέτσας είπε πως είναι πρώιμη ακόμη η συζήτηση.
Σχετικά με τις προτάσεις που υπέβαλε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός σχετικά με την ανάγκη ενίσχυσης της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι «ακούσαμε με μεγάλο ενδιαφέρον τις προτάσεις του κ. Ξανθού, πολλά από τα ζητήματα που θέτει, ήδη τα εξετάζουμε, όπως οι προσλήψεις υγειονομικών».
«Μέχρι σήμερα δεν είχε χρειαστεί η ένταξη της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στη μάχη του κορονοϊού.
Τώρα το εξετάζουμε και σήμερα ή αύριο θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις» ανέφερε ο κ.Πέτσας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης