Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Κανείς δεν είναι ευχαριστημένος με τις εξελίξεις στην αγορά πετρελαίου - Δεν υπάρχουν συνομιλίες με την Σ. Αραβία

Ρωσία: Κανείς δεν είναι ευχαριστημένος με τις εξελίξεις στην αγορά πετρελαίου - Δεν υπάρχουν συνομιλίες με την Σ. Αραβία
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, τόνισε ότι το ρωσικός Υπουργείο Ενέργειας βρίσκεται σε επικοινωνία με τους ξένους ομολόγους του
Τη θέση ότι δεν έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής συνομιλίες μεταξύ της Ρωσίας και της Σαουδικής Αραβίας διατύπωσε σήμερα (2/4) το Κρεμλίνο, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε ο εκπρόσωπος Dmitry Peskov, αναφερόμενος στην τρέχουσα κατάσταση που επικρατεί στην αγορά ενέργειας.
Ειδικότερα, ο κ. Peskov δήλωσε ότι «δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία συνομιλία μεταξύ της Ρωσίας και της Σαουδικής Αραβίας για την τρέχουσα κατάσταση στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου», ενώ πρόσθεσε ότι η Μόσχα «δε σχεδιάζει να πραγματοποιήσει συνομιλίες τις επόμενες δύο ημέρες».
Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου διευκρίνισε ότι το Υπουργείο Ενέργειας της Ρωσίας βρίσκεται σε επικοινωνία με τους ξένους ομολόγους του για το σχετικό ζήτημα, ενώ υπογράμμισε ότι δεν έχει συζητηθεί κάποια συμφωνία που θα μπορούσε να αποκαταστήσει τη συμφωνία των ΟΠΕΚ+ που ολοκληρώθηκε πριν από δύο ημέρες.
«Κανείς δεν είναι ευχαριστημένος με τις εξελίξεις στην αγορά πετρελαίου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Peskov, ο οποίος πρόσθεσε ότι το σχετικό ζήτημα ήταν ένα από τα θέματα που συζήτησε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin, με τον Αμερικανό ομόλογό του, Donald Trump, στην πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν.
Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος έχει καθημερινή επικοινωνία με τον υπουργό Ενέργειας της χώρας, Alexander Novak, προκειμένου οι δύο πλευρές να συζητήσουν την κατάσταση που επικρατεί τόσο στην παγκόσμια αγορά όσο και στην εγχώρια αγορά καυσίμων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης