Τελευταία Νέα
Διεθνή

Novak (Ρωσία): Δε σχεδιάζουμε να αυξήσουμε την παραγωγή πετρελαίου - Μεγάλη η υπερπροσφορά στην αγορά ενέργειας

Novak (Ρωσία): Δε σχεδιάζουμε να αυξήσουμε την παραγωγή πετρελαίου - Μεγάλη η υπερπροσφορά στην αγορά ενέργειας
Ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συνομιλιών με τη Σαουδική Αραβία
Στο γεγονός ότι η Ρωσία δε σχεδιάζει να προχωρήσει σε αύξηση της παραγωγής πετρελαίου, αναφέρθηκε σήμερα (2/4) ο υπουργός Ενέργειας της χώρας, Alexander Novak, δεδομένης της κατάστασης που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην αγορά ενέργειας.
Ειδικότερα, ο κ. Novak δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι «δεν υπάρχουν σχέδια για αύξηση της παραγωγής πετρελαίου, εξαιτίας της αυξημένης προσφοράς που υπάρχει στην αγορά».
Παράλληλα, ο Ρώσος αξιωματούχος ανέφερε ότι «δεν έχουμε συζητήσει με τη Σαουδική Αραβία την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά πετρελαίου», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «δεν αποκλείω να συμβεί κάτι τέτοιο».
Χθες (1/4) το Υπουργείο Ενέργειας της χώρας, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι «η πτώση στη ζήτηση και η υπερποσφορά στην αγορά πετρελαίου δημιουργούν μακροπρόθεσμους κινδύνους», καθώς οι τιμές του πετρελαίου κατέγραψαν απώλειες άνω του -50% τον Μάρτιο.
Ο κ. Novak πραγματοποίησε την περασμένη Δευτέρα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό ομόλογό του, Dan Brouillette, προκειμένου οι δύο πλευρές να συζητήσουν την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά πετρελαίου.
Οι υπουργοί των δύο χωρών συζήτησαν τις εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στην αγορά ενέργειας και συμφώνησαν ότι ο διάλογος μεταξύ των μεγαλύτερων παραγωγών πετρελαίου παγκοσμίως πρέπει να συνεχιστεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης