Τελευταία Νέα
Διεθνή

Soeder (Βαυαρία): Σχέδιο Μarshall για όλη την Ευρώπη, όχι στα corona bonds

tags :
Soeder (Βαυαρία): Σχέδιο Μarshall για όλη την Ευρώπη, όχι στα corona bonds
Ο Soeder απορρίπτει ωστόσο τα ευρωομόλογα (corona bonds), αλλά ταυτόχρονα και τους ελέγχους τύπου «τρόικας»
Ένα «Σχέδιο Μarshall» για ολόκληρη την Ευρώπη εισηγείται ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας και αρχηγός της Χριστιανοκοινωνικης Ένωσης (CSU) Markus Soeder προκειμένου οι οικονομικές συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού να ξεπεραστούν όσο το δυνατόν καλύτερα.
Ο κ. Soeder απορρίπτει ωστόσο τα ευρωομόλογα (corona bonds), αλλά ταυτόχρονα και τους ελέγχους τύπου «τρόικας».
«Όταν θα έχουμε ξεπεράσει την πανδημία, χρειαζόμαστε ένα Σχέδιο Μάρσαλ για ολόκληρη την Ευρώπη. Πρέπει να επανοικοδομήσουμε την οικονομία σε όλες τις χώρες», δηλώνει ο κ. Soeder σε συνέντευξή του στην Handelsblatt και τονίζει ότι η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη είναι και προς όφελος της Γερμανίας, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
«Η πανδημία μας δίδαξε πόσο ευάλωτο είναι το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα», προσθέτει, αλλά απορρίπτει την έκδοση ευρωομολόγου ως μέσου αντιμετώπισης της κρίσης.
«Η αλληλεγγύη πρέπει να συνοδεύεται και από λογική», σημειώνει ο ίδιος και παραπέμπει στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
«Εννοείται ότι δεν θα στείλει κανείς ελεγκτές της τρόικας, όπως κάποτε στην Ελλάδα», διευκρινίζει ο βαυαρός πρωθυπουργός και συμπληρώνει ότι θα χρειαστούν ασφαλώς κανόνες, αλλά πρέπει οι κανόνες «να ερμηνευθούν αναλογικά με την κατάσταση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης