Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στις αγορές της Ασίας με το «βλέμμα» στις ΗΠΑ - Στο -1,37% ο Nikkei, ο Shanghai Composite +1,69%

tags :
Μεικτά πρόσημα στις αγορές της Ασίας με το «βλέμμα» στις ΗΠΑ - Στο -1,37% ο Nikkei, ο Shanghai Composite +1,69%
Ο δείκτης Kospi στη Νότια Κορέα έκλεισε με σημαντική άνοδο της τάξεως του +2,34% στις 1,724,86 μονάδες
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα Πέμπτη (4/2) οι αγορές της Ασίας, μετά τις απώλειες που σημειώθηκαν χθες στη Wall Street, καθώς η προσοχή των επενδυτών επικεντρώνεται γύρω από τις ΗΠΑ, οι οποίες πλέον είναι η χώρα με τα περισσότερα κρούσματα παγκοσμίως.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία υποχώρησε κατά -1,37% στις 17.818,72 μονάδες, ενώ ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία σημείωσε απώλειες της τάξεως του -1,98% στις 5.154,30 μονάδες.
Ο δείκτης STI στη Σιγκαπούρη υποχωρεί κατά -0,26% στις 2.433,95 μονάδες, ενώ αντίθετα ο δείκτης Kospi στη Νότια Κορέα έκλεισε με σημαντική άνοδο της τάξεως του +2,34% στις 1,724,86 μονάδες, καθώς ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στη χώρα σημείωσε πτώση σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.
Στην Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +1,69% στις 2.780,64 μονάδες, ενώ μεγαλύτερη ήταν η άνοδος για τον δείκτη SZSE Component, και συγκεκριμένα στο +2,11% και τις 10.161,76 μονάδες.
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ ενισχύεται κατά +0,39% στις 23.175,25 μονάδες, ενώ ο δείκτης Taiwan Weighted στην Ταϊβάν παρέμεινε σήμερα κλειστός, έχοντας υποχωρήσει κατά -0,46% χθες, στις 9.663,63 μονάδες.
Οι προειδοποιήσεις των ΗΠΑ σχετικά με τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει η χώρα κατά τις επόμενες εβδομάδες έχει εντείνει τις ανησυχίες των επεδνυτών, οι οποίοι προσπαθούν να υπολογίσουν πόσο μεγάλος θα είναι ο αντίκτυπος του COVID-19 στην οικονομία.
Χθες οι αγορές στη Wall Street κατέγραψαν νέες απώλειες, με τον δείκτη S&P 500 να υποχωρεί κατά -4,41% στις 2.470,50 μονάδες, έχοντας ολοκληρώσει προηγουμένως το χειρότερο τρίμηνο από το 2008.
Επιπλέον, ο δείκτης Down Jones υποχώρησε κατά -4,44% στις 20.943,51 μονάδες, ενώ παρόμοια ήταν και η πτώση για τον δείκτη Nasdaq, και συκγκεκριμένα στο -4,41% και τις 7.360,58 μονάδες.
«Φόβος, φόβος και περισσότερος φόβος συγκεντρώνεται πάνω από τις αγορές», σχολίασε η αναλύτρια αγορών της IG, Jingyi Pan, διευκρινίζοντας ότι «οι επενδυτές λένε ότι οι αναταραχές στις αγορές θα διαρκέσουν μέχρι να υποχωρήσουν τα νέα κρούσματα, αλλά αυτό φαίνεται ότι είναι μακριά».
Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος αναμένεται να βρεθούν και οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ, οι οποίες θα δημοσιευθούν αργότερα εντός της ημέρας από το Υπουργείο Εργασίας της χώρας.
Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα οι νέες αιτήσεις αυξήθηκαν κατά 3,3 εκατομμύρια, γεγονός που αποτελεί τη μεγαλύτερη αύξηση που έχει καταγραφεί ποτέ.
Μάλιστα, οι αναλυτές εκτιμούν ότι η νέα αύξηση των αιτήσεων θα ξεπεράσει αυτή της προηγούμενης εβδομάδας, αγγίζοντας ακόμα και τα 5 εκατομμύρια.
Σημαντική άνοδο καταγράφει σήμερα Πέμπτη (2/4) το πετρέλαιο, αντιστρέφοντας τις απώλειες των προηγούμενων ημερών, εν μέσω προσδοκιών ότι η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία θα προχωρήσουν μέσα στις επόμενες μέρες σε μία συμφωνία που θα σταθεροποιήσει την αγορά.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουνίου 2020 για το Brent καταγράφει «άλμα» της τάξεως του +9,50% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 27,09 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαΐου 2020 καταγράφει σημαντική άνοδο της τάξεως του +8,76% στα 22,09 δολ. ανά βαρέλι.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε χθες, ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, δήλωσε ότι αναμένει από τις δύο χώρες να προχωρήσουν σε μία συμφωνία μέσα στις επόμενες ημέρες.
«Είναι πολύ κακό για τη Ρωσία, είναι πολύ κακό για τη Σαουδική Αραβία, είναι πολύ κακό και για τις δύο χώρες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των ΗΠΑ, για να προσθέσει ότι «πιστεύω πως θα προχωρήσουν σε συμφωνία».
Παράλληλα, ο ίδιος επεσήμανε ότι θα συναντηθεί με στελέχη της βιομηχανίας πετρελαίου, προκειμένου να συζητήσει τις διαθέσιμες επιλογές που υπάρχουν ώστε να ισορροπήσει η αγορά, καθώς η ζήτηση έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα από την αναστολή της επιχειρηματικής δραστηριότητας και τους περιορισμούς των μετακινήσεων.
Από την πλευρά του, ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin, δήλωσε κατά τη διάρκεια κυβερνητικού συμβουλίου, ότι τόσο οι παραγωγοί πετρελαίου όσο και οι καταναλωτές πρέπει να βρουν μία λύση η οποία θα βελτιώσει τη «δύσκολη» κατάσταση που επικρατεί στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου.
Ωστόσο, αρκετοί αναλυτές προειδοποιούν ότι θα χρειαστεί ακόμα αρκετός χρόνος μέχρι να επιτευχθεί μία νέα συμφωνία για μείωση στην παραγωγή πετρελαίου.
Όσον αφορά τα αποθέματα ΗΠΑ, τα επίσημα στοιχεία της Αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας έδειξαν ότι σημειώθηκε αύξηση κατά 13,8 εκατ. βαρέλια, γεγονός που αποτελεί τη μεγαλύτερη εβδομαδιάια άνοδο των τελευταίων τεσσάρων ετών.
Μάλιστα, η άνοδος ήταν μεγαλύτερη σε σύγκριση με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, το οποίο ανέμενε αύξηση των αποθεμάτων κατά 10,48 εκατ. βαρέλια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης