Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η κυβέρνηση επιστρατεύει την πειθώ αλλά εξετάζει και τα μέτρα για να μείνει χαμηλά η καμπύλη κρουσμάτων και θυμάτων

tags :
Η κυβέρνηση επιστρατεύει την πειθώ αλλά εξετάζει και τα μέτρα για να μείνει χαμηλά η καμπύλη κρουσμάτων και θυμάτων
Την πειθώ επιστρατεύει η κυβέρνηση προκειμένου να μην υπάρξει εφησυχασμός στους πολίτες και να καταστεί σαφές ότι ο Απρίλιος είναι ένας κρίσιμος μήνας,
Την πειθώ επιστρατεύει η κυβέρνηση προκειμένου να μην υπάρξει εφησυχασμός στους πολίτες και να καταστεί σαφές ότι ο Απρίλιος είναι ένας κρίσιμος μήνας, παρά τα γεγονός ότι μέχρι αυτή την ώρα, η Ελλάδα τα πηγαίνει καλύτερα από άλλες χώρες.
Γι αυτό και στην κυβέρνηση επισημαίνουν σε όλους τους τόνους την ανάγκη να υπάρχει πιστή εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων που έχουν τεθεί το τελευταίο διάστημα για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού.
Οι εικόνες συνωστισμού πάντως, με ηλικιωμένους και όχι μόνο, έξω από τα καταστήματα τραπεζών την Δευτέρα, προβλημάτισαν την κυβέρνηση για το αν θα πρέπει τα μέτρα να γίνονται ακόμη πιο σκληρά.
Συζητήθηκαν πολλά ενδεχόμενα αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις και ενδεχομένως να μη χρειαστεί - αφού την Τρίτη η κατάσταση ήταν σαφώς καλύτερη - γιατί το πρόβλημα δεν είναι ότι ο κόσμος βγαίνει, είναι ότι δεν τηρεί τις αποστάσεις.
Προς αυτή την κατεύθυνση, κυβερνητικά στελέχη επισημαίνουν ότι όλα τα ενδεχόμενα βρίσκονται στο τραπέζι των συζητήσεων, ωστόσο η κυβέρνηση δεν θα λάβει άμεσα επιπρόσθετα μέτρα, είναι όμως πιθανόν αυτό να συμβεί τις επόμενες μέρες. Κάτι το οποίο θα εξαρτηθεί από την απόδοση των μέτρων.
Σε αυτό το τοπίο, το ζητούμενο είναι να μην χαλάσει ότι έχουμε πετύχει μέχρι σήμερα ακολουθώντας στο ακέραιο ο καθένας από εμάς τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων και πειθαρχώντας στα μέτρα που τίθενται για να μείνει χαμηλά η καμπύλη κρουσμάτων και θυμάτων.  
Υπό το πρίσμα αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και τη στήριξη των ευάλωτων πολιτών, έστειλε σαφές μήνυμα ότι τα μέτρα θα πρέπει να εφαρμόζονται με ευλάβεια επισημαίνοντας ότι «θα ήταν ανεπίτρεπτο αυτή τη στιγμή να κλωτσήσουμε και να χύσουμε την καρδάρα με το γάλα».
Αλλά και στην συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, και στη δημοσιογράφο Christiane Amanpour, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η τάση στην Ελλάδα είναι ενθαρρυντική, σε σχέση με άλλα κράτη και απέδωσε την εξέλιξη αυτή στο ότι ελήφθησαν γρήγορα και με αποφασιστικότητα μέτρα κοινωνικής απόστασης.
Οι πολίτες, υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σεβάστηκαν τις κατευθύνσεις και έμειναν στο σπίτι με μικρές εξαιρέσεις.
Με τα μέτρα κοινωνικής απόστασης είναι δυνατό να μειωθεί η καμπύλη.
Το αποτέλεσμα, όπως σημείωσε, είναι ότι το σύστημα Υγείας τα πάει καλά και έχουμε μικρότερο κίνδυνο σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στην αίσθηση αλληλεγγύης που επέδειξε η ελληνική κοινωνία ενώ όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, αποκαταστάθηκε η εμπιστοσύνη προς την κυβέρνηση.
Επιπροσθέτως, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «η Ελλάδα έδωσε το λόγο στους ειδικούς και έπειτα από μία δεκαετία λαϊκισμού, τώρα οι πραγματικοί ειδήμονες μάς οδηγούν σε σωστές αποφάσεις».
 
Χρύσα Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης