Τελευταία Νέα
Speculator

Yalco: Πιθανή η παύση λειτουργίας της εταιρείας– «Βροχή» καταγγελιών δανειακών συμβάσεων

tags :
Yalco: Πιθανή η παύση λειτουργίας της εταιρείας– «Βροχή» καταγγελιών δανειακών συμβάσεων
Περαιτέρω επιδείνωση καταγράφεται στα αποτελέσματα δευτέρου εξαμήνου 2019 της Yalco έναντι του πρώτου εξαμήνου
Σε δεινή θέση βρίσκεται η Yalco, όπως αναφέρεται και στη λογιστική κατάσταση πρώτου εξαμήνου, η οποία δημοσιεύτηκε με καθυστέρηση.
Η διοίκηση της εταιρείας δεν αποκλείει την παύση της λειτουργίας στο άμεσο μέλλον, ενώ «βροχή» έπεσαν οι καταγγελίες δανειακών συμβάσεων.
Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρεται στη λογιστική κατάσταση πρώτου εξαμήνου 2019, η διοίκηση της Εταιρείας συνεχίζει την προσπάθεια για τη συνεχή βελτίωση της παραγωγικότητάς της και τη βελτιστοποίηση της χρήσης των διαθέσιμων πόρων της, ωστόσο, αξιολογώντας τα γεγονότα, δεν μπορεί να δεσμευτεί για την εξεύρεση λύσης που να διασφαλίζει την συνέχιση των δραστηριοτήτων της εταιρείας γεγονός που καθιστά πιθανή την παύση λειτουργίας της στο άμεσο μέλλον.
Σε κάθε περίπτωση, η διοίκηση προτίθεται να εξαντλήσει από την μεριά της κάθε περιθώριο εύρεσης λύσης αναμένοντας και τις εξελίξεις που θα προκύψουν μετά και από την μεταβίβαση των απαιτήσεων που απορρέουν από τις συμβάσεις των κοινοπρακτικών δανείων και των ανοικτών πιστωτικών γραμμών- αλληλόχρεων λογαριασμών της Τράπεζας Eurobank Ergasias στην εταιρεία ειδικού σκοπού CAIRO No. 3 FINANCE DESIGNATED ACTIVITY COMPANY .
Τον Φεβρουάριο του 2019 λόγω μη συμμόρφωσης με τους συμβατικούς όρους δανειακών συμβάσεων οι πιστώτριες τράπεζες προχώρησαν στην καταγγελία των δανειακών συμβάσεων.
Στις 4/2/19 η Eurobank κατήγγειλε ομολογιακό 18 εκατ. ευρώ πλέον δεδουλευμένων τόκων και ενεργοποίησε όρους σχετικά με την αναγκαστική εκποίηση ακινήτων της εταιρείας και ενεχυριασμένων μετοχών (οι οποίες ήταν εκτός διαπραγμάτευσης αλλά χθες 1/4 επανήλθαν στο ΧΑ στην επιτήρηση).
Μετά από αναβολές πλειστηριασμών, δύο ακίνητα θα βγουν ξανά προς πλειστηριασμό στις 20/5/2020.
Επίσης η Eurobank κατήγγειλε ομολογιακών 10,9 εκατ. ευρώ και ενός ακόμα 10,2 εκατ. ευρώ.
Έγινε επίσης καταγγελία πιστωτικών γραμμών ύψου2 1,2 εκατ. ευρώ.
Στο πρώτο εξάμηνο οι πωλήσεις μειώθηκαν στα 4,9 εκατ. ευρώ από 7,4 εκατ. ευρώ και η ζημιά ανήλθε στα 2,7 εκατ. ευρώ από 1 εκατ. ευρώ.
Η πορεία του δευτέρου εξαμήνου της χρήσης 2019, δεδομένων των δυσχερών εξελίξεων της περιόδου 01.01.2019 – 30.06.2019 εξελίχτηκε µε απώλεια πωλήσεων όπως επίσης και περαιτέρω ζημιογόνα λειτουργικά αποτελέσματα.
Η πορεία της τιτλοποίησης των δανειακών υποχρεώσεων από πλευράς τραπεζών καθώς και τα επιπρόσθετα ένδικα μέσα που αυτές ακολούθησαν επηρέασαν την οικονομική κατάσταση του Ομίλου και της Εταιρείας, σημειώνει η διοίκηση.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης