Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Το 60% των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Κωνσταντινούπολη - 63 νέοι θάνατοι σήμερα, 1/4

Τουρκία: Το 60% των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Κωνσταντινούπολη - 63 νέοι θάνατοι σήμερα, 1/4
O υπουργός υγείας τόνισε πως 14.396 άνθρωποι εξετάσθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες και ανέβασαν το σύνολο των κρουσμάτων στα 15.679
Ο αριθμός των θανάτων από τον νέο κορωνοϊό στην Τουρκία αυξήθηκε σήμερα 1η Απριλίου, κατά 63 φτάνοντας συνολικά τους 277, στην μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο μέχρι στιγμής, ενώ τα κρούσματα του ιού έφτασαν τα 15.679, σε μια άνοδο 2.148 μολύνσεων, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Fahrettin Koca.
Σε ενημέρωση των δημοσιογράφων ο υπουργός τόνισε πως 14.396 άνθρωποι εξετάσθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, με τον συνολικό αριθμό των εξετάσεων να φτάνει τους 106.799 από την αρχή της επιδημίας.
Από την επόμενη εβδομάδα, είπε, η χώρα θα πραγματοποιεί 20.000 με 25.000 τεστ ημερησίως και 30.000 λίγο αργότερα.
Ο Covid-19 έχει πλέον εξαπλωθεί και στις 81 επαρχίες της Τουρκίας, ανέφερε ο Koca, με το 60% των κρουσμάτων να έχει εντοπιστεί στην Κωνσταντινούπολη.
Η επαρχία της Σμύρνης και της Άγκυρας ακολουθούν σε αριθμό κρουσμάτων.

Παροτρύνουμε τους πολίτες να μείνουν σπίτι, αλλά αν χρειαστεί θα εντείνουμε τα μέτρα

Νωρίτερα σήμερα, σε δηλώσεις του προς στελέχη του κόμματός του ο πρόεδρος της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan τόνισε πως τα πλεονεκτήματα της Τουρκίας για την καταπολέμηση της επιδημίας του κορωνοϊού είναι η ισχυρή υποδομή του τουρκικού συστήματος υγείας και η έγκαιρη λήψη μέτρων, καλώντας τους Τούρκους πολίτες να μένουν στο σπίτι και να τηρούν την κοινωνική απομόνωση για να αποτραπεί η διασπορά του ιού.
Μιλώντας μέσω τηλεδιάσκεψης στους τοπικούς επικεφαλής του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), ο Erdogan δήλωσε ότι στόχος είναι να διασφαλιστεί ότι η Τουρκία θα αφήσει πίσω αυτή την ταραγμένη περίοδο με ελάχιστες απώλειες, προσθέτοντας ότι οι κρατικοί θεσμοί εργάζονται σκληρά προς τούτο.
"Πρέπει να παροτρύνουμε τους πολίτες μας, τα παιδιά τους και τους ηλικιωμένους να παραμείνουν αφοσιωμένοι στους κανόνες", είπε.
Σχετικά με την επιβράδυνση της οικονομίας λόγω της πανδημίας, είπε: "Είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε τη συνέχιση της παραγωγής και τις εξαγωγές".
"Δεν θα χρειαστεί να πάρουμε περαιτέρω μέτρα αν όλοι οι πολίτες μας τηρούν από μόνοι τους την εθελοντική καραντίνα.
Ωστόσο ίσως να πρέπει να πάρουμε πολύ περισσότερα προηγμένα μέτρα, αν η πανδημία εξαπλώνεται και οι πολίτες μας δεν μένουν στο σπίτι", δήλωσε ο Ερντογάν σε συνεδρίαση με τους επικεφαλής των επαρχιών του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ)
Ο Ερντογάν απέφυγε να κάνει λόγο για πλήρη περιορισμό στο σπίτι σε όλη την Τουρκία, κυρίως για οικονομικούς λόγους, παρά την ολοένα αυξανόμενη πίεση για να το πράξει.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης