Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Χρεοκόπησε η εταιρεία παραγωγής πετρελαίου Whiting Petroleum

ΗΠΑ: Χρεοκόπησε η εταιρεία παραγωγής πετρελαίου Whiting Petroleum
Σε αναδιάρθρωση η αμερικανική εταιρεία παραγωγής πετρελαίου Whiting Petroleum
Σε χρεοκοπία υποχρεώθηκε η αμερικανική εταιρεία παραγωγής πετρελαίου από σχιστόλιθο Whiting Petroleum, η οποία υπέβαλε αίτημα υπαγωγής στο άρθρο 11 του πτωχευτικού δικαίου και γίνεται έτσι το πρώτο μεγάλο θύμα της ελεύθερης πτώσης των τιμών του πετρελαίου στα 20 δολάρια το βαρέλι.
Η Whiting Petroleum ήταν η μεγαλύτερη παραγωγός πετρελαίου στην περιοχή Bakken της Βόρειας Ντακότα.
Το τελευταίο τρίμηνο άντλησε 123.000 βαρέλια, εκ των οποίων 83.000 ήταν φυσικό αέριο.
Όμως, λόγω του πολέμου τιμών στο φυσικό αέριο και στο πετρέλαιο, αλλά και του ξεσπάσματος της πανδημίας του Covid-19, που έριξε τη ζήτηση στα τάρταρα, η οικονομική αναδιάρθρωσή της ήταν μονόδρομος.
Οι αποδόσεις των ομολόγων της σημείωσαν μεγάλη αύξηση, ενώ το χρέος της εταιρείας κυμαίνεται σε δυσθεώρητα ύψη.

Η εταιρεία είχε χρέος 2,8 δισ. δολαρίων στις 31 Δεκεμβρίου και περισσότερα από 585 εκατ. δολάρια ρευστότητας στον ισολογισμό της.
Η μετοχή της σημειώνει απώλειες 45% στα 0,37 δολάρια.
«Η εταιρεία έχει πάνω από 585 εκατομμύρια δολάρια μετρητά και θα συνεχίσει να εκτελεί τις δραστηριότητές της, χωρίς να αναστατώσει τους πωλητές, τους συνεργάτες ή τους υπαλλήλους της. Η Whiting επί του παρόντος διαθέτει επαρκή ρευστότητα για να καλύψει τις οικονομικές του υποχρεώσεις κατά τη διάρκεια της αναδιάρθρωσης χωρίς να χρειάζεται πρόσθετη χρηματοδότηση» αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης