Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βαρβιτσιώτης (αναπληρωτής ΥΠΕΞ): Ανεπαρκής η αντίδραση της ΕΕ απέναντι στον κορωνοϊό

Βαρβιτσιώτης (αναπληρωτής ΥΠΕΞ): Ανεπαρκής η αντίδραση της ΕΕ απέναντι στον κορωνοϊό
Διαπιστώθηκε έλλειψη πολιτικής βούλησης για την αντιμετώπιση του ζητήματος του κορωνοϊού, υποστήριξε ο αναπληρωτής ΥΠΕ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης
Ανεπαρκή και κατώτερη των περιστάσεων χαρακτήρισε την αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
Τόνισε πως διαπιστώθηκε έλλειψη πολιτικής βούλησης για την αντιμετώπιση του ζητήματος του κορωνοϊού, της πανδημίας που ξεκίνησε από την πόλη Γουχάν της Κίνας και σκορπίσει τον θάνατο σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους ανά τον κόσμο.
«Έχουμε την αίσθηση ότι Ευρώπη επιστρέφει στο πρότυπο των εθνών-κρατών.
Απομακρύνεται από τη λογική της κοινής ευρωπαϊκής απάντησης» επεσήμανε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
Η Ελλάδα ήταν μεταξύ των οκτώ χωρών που απέστειλαν κοινή επιστολή στις 25 Μαρτίου στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel, ζητώντας να εργαστεί «για ένα κοινό χρεωστικό μέσο που να εκδίδεται από ένα ευρωπαϊκό θεσμικό όργανο για την άντληση κεφαλαίων » - τα λεγόμενα «corona bonds».
Το συγκεκριμένο ζήτημα χώρισε τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα δύο, με τη Γερμανία και τις Κάτω χώρες από τη μια μεριά και τις υπόλοιπες από την άλλη.
Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως η Αθήνα συμπαρατάσσεται με την Ιταλία και την Ισπανία, όπως δήλωσε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
«Το γεγονός ότι σχεδόν το ήμισυ του ΑΕΠ της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατανοεί την αναγκαιότητα του corona bond είναι κάτι που δείχνει πως βρισκόμαστε σε μια διαδικασία αναζήτησης λύσεων σε ορισμένες περιοχές της Ευρώπης».
«Οι ηγέτες που αδιαφορούν ή κάνουν πως δεν βλέπουν αυτή την αναγκαιότητα, στην πραγματικότητα υπονομεύουν την κραυγή για βοήθεια από τις χώρες που χτυπήθηκαν σκληρά από την κρίση αυτή, η οποία δεν ήταν δικό τους λάθος.
Αυτή η περίοδος δεν έχει καμία σχέση με το 2010» κατέληξε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης