Τελευταία Νέα
Διεθνή

Stoltenberg (ΝΑΤΟ): Ο κορωνοϊός είναι ένας «κοινός αόρατος εχθρός» και απαιτούνται συντονισμένες προσπάθειες

Stoltenberg (ΝΑΤΟ): Ο κορωνοϊός είναι ένας «κοινός αόρατος εχθρός» και απαιτούνται συντονισμένες προσπάθειες
Ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ δήλωσε πως η κρίση του κορωνοϊού είναι διαφορετική από τις προηγούμενες, διότι αυτή τη φορά επηρεάζονται όλοι
Η τρέχουσα υγειονομική κρίση υγεία είναι ένας «κοινός αόρατος εχθρός» και απαιτείται συντονισμένη αντίδραση, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg.
«Είναι ένας κοινός αόρατος εχθρός και, ως εκ τούτου, χρειαζόμαστε κοινές και συντονισμένες προσπάθειες από τους συμμάχους του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Stoltenberg μιλώντας στο CNBC.
Ο ίδιος επεσήμανε ότι κύριο καθήκον του ΝΑΤΟ ήταν να εξασφαλίσει ότι οι τρομοκρατικές οργανώσεις και άλλοι αντίπαλοι δεν επωφελούνται από την πανδημία, αλλά έπρεπε επίσης να παίξει ρόλο και στην υποστήριξη των πολιτικών προσπαθειών για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της νόσου.
«Αυτό ακριβώς κάνουμε» είπε, σημειώνοντας ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις είχαν εμπλακεί στον έλεγχο των συνοριακών διαβάσεων και στη δημιουργία του υπαίθριου νοσοκομείου.

Η κρίση μας επηρεάζει όλους

Η κατάσταση είναι διαφορετική από εκείνη που αντιμετωπίσαμε στο παρελθόν επειδή μας επηρεάζει όλους, πρόσθεσε ο Stoltenberg.
«Πολύ συχνά, όταν αντιμετωπίζουμε μια κρίση, είναι μια κρίση που επηρεάζει μόνο έναν ή δύο, ή έναν περιορισμένο αριθμό χωρών, και τότε οι άλλες χώρες μπορούν να παράσχουν στήριξη», είπε.
«Οι χώρες είναι πλέον επικεντρωμένες στις δικές τους ανάγκες γιατί αυτή είναι μια κρίση που μας επηρεάζει όλους», πρόσθεσε, εξηγώντας ότι το ΝΑΤΟ καλεί τους συμμάχους να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον.
Είπε ότι «αρκετές» χώρες είχαν πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα και παρείχαν βοήθεια σε άλλες.
Τα γερμανικά νοσοκομεία, για παράδειγμα, προσέφεραν θεραπεία σε Ιταλούς ασθενείς με κορωνοϊό, σύμφωνα με έκθεση του Reuters.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης