Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Οι ραπτομηχανές και οι μοδίστρες νίκησαν τους startupper!

tags :
Οι ραπτομηχανές και οι μοδίστρες νίκησαν τους startupper!
Είμαστε ίσως η μοναδική χώρα εν έτη 2020 που οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης δεν ήταν θέση να δώσουν εντολή σε μία βιομηχανική μονάδα να αλλάξει την παραγωγική της διαδικασία
Είναι ήδη γνωστές οι εικόνες που προβλήθηκαν στα δελτία ειδήσεων των καναλιών δείχνοντας μία ή και περισσότερες γυναίκες να φτιάχνουν μάσκες για νοσοκομεία αφιλοκερδώς, όπως και το προσωπικό του Εθνικού Θεάτρου που μέχρι πρότινος έραβε κοστούμια για τους ηθοποιούς , έκαναν στροφή 180 μοιρών και μπήκαν στον αγώνα κατά του κορωνοιού, φτιάχνοντας μάσκες.
Είναι εμφανές ότι πρόκειται για μία Ελλάδα που είναι απροετοίμαστη. Ζει και πορεύεται μόνη χάρη στο φιλότιμο αγνώστων και καθημερινών ανθρώπων που ο δείκτης της φιλοδοξίας είναι σε φυσιολογικά επίπεδα κάνουν τη δουλειά χωρίς να διεκδικούν τίποτε περισσότερο από όσα διεκδικεί ένας φυσιολογικός άνθρωπος.
Είμαστε ίσως η μοναδική χώρα εν έτη 2020 που οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης δεν ήταν θέση να δώσουν εντολή σε μία βιομηχανική μονάδα να αλλάξει την παραγωγική της διαδικασία και να φτιάχνει όσα χρειάζεται το προσωπικό ενός νοσοκομείου για να αντιμετωπίσει με ασφάλεια τον κορωνοιό.
Η μεταποίηση αλλά και οι δυνατότητες παραγωγής ήρθαν στο προσκήνιο από μία άλλη πόρτα για να μας υπενθυμίσει σε όλους την αξία της παραγωγής.
Η διοίκηση του ΣΕΒ σε αμέτρητες ημερίδες που έχει διοργανώσει τονίζει την ανάγκη της χώρας να εισέλθει πιο δυναμικά στη μεταποίηση για να αποκτήσει μεγαλύτερη συμμετοχή στο ΑΕΠ φθάνοντας το 20% από 11% που είναι σήμερα.
Οι δυνατότητες παραγωγής μιας Οικονομίας είναι το άλφα και το ωμέγα για την επιβίωση της.
Η ελληνική Οικονομία πολύ σύντομα θα πάρει ακόμη ένα μάθημα για τις δυνατότητές της. Οι αρμόδιοι επιτέλους να σκεφτούν αρκετά σοβαρά πως θα ενισχύσουν την παραγωγική διαδικασία. Ξεμείναμε από αντισηπτικά και βρέθηκε η λύση να δοθεί η πρώτη ύλη από κατασχεμένες ποσότητες αιθυλικής αλκοόλης.
Τα απρόσμενα και τυχαία γεγονότα αποκαλύπτουν τη γύμνια της στρατηγικής των κομμάτων που φιλοδοξούν να κυβερνήσουν τη χώρα.
Ο κορωνοιός και οι επιπτώσεις τους στην οικονομία ας θεωρηθεί ως μία δεύτερη ευκαιρία που θα συμβάλει πιο αποφασιστικά τον τρόπο που σκεφτόμαστε.
Μία δεύτερη οικονομική κρίση σε διάστημα 10 ετών είναι ένα ισχυρό σοκ για όλους τους συντελεστές και ο λογαριασμός ελπίζω να πάει σε όλους.
Όσο για τους startupper πολύ γρήγορα θα κατάλαβαν ότι εξίσου σημαντικό είναι να ξέρεις φτιάχνεις μία μακαρονάδα με κιμά διότι σε άλλη περίπτωση οι ντελιβεράδες θα φαντάζουν ως οι Άγγελοι εξ ουρανού.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης