Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Μειώθηκαν κατά 27.000 οι θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα τον Μάρτιο 2020 - Μικρότερη των εκτιμήσεων η πτώση

tags :
ΗΠΑ: Μειώθηκαν κατά 27.000 οι θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα τον Μάρτιο 2020 - Μικρότερη των εκτιμήσεων η πτώση
Οι αναλυτές της ADP διευκρινίζουν ότι τα στοιχεία δεν αντικατοπτρίζουν πλήρως τον αντίκτυπο του κροωνοϊού
Πτώση κατέγραψαν οι θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ για τον Μάρτιο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (1/4) στοιχεία της ADP, με τις μικρές επιχειρήσεις να δέχονται το μεγαλύτερο πλήγμα λόγω του lockdown στη χώρα.
Ειδικότερα, οι θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα μειώθηκαν κατά 27.000 σε μηνιαία βάση, έναντι αύξησης 179.000 θέσεων τον Φεβρουάριο του 2020, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι η πτώση θα διευρυνθεί στις 150.000 θέσεις εργασίας.
Ωστόσο, οι αναλυτές του ADP διευκρίνισαν ότι τα στοιχεία δεν αντικατοπτρίζουν πλήρως τον αντίκτυπο του κορωνοϊού στην αγορά εργασίας, και ότι δεν περιλαμβάνουν τα στοιχεία για τις νέες αιτήσεις επιδόματος ανεργίας, τα οποία ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα.
Η πτώση που σημειώθηκε στις θέσεις εργασίας ήταν η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί από τον Σεπτέμβριο του 2017, με τις απώλειες θέσεων για τις μικρές επιχειρήσεις να ανέρχονται σε 90.000.
Αντίθετα, οι μεσαίες επιχειρήσεις πρόσθεσε 7.000 νέες θέσεις εργασίας, ενώ η αντίστοιχη άνοδος για τις μεγάλες επιχειρήσεις άγγιξε τις 56.000 θέσεις.
Ο κλάδος υπηρεσιών κατέγραψε τη μεγαλύτερη απώλεια θέσεων εργασίων, και συγκεκριμένα κατά 18.000, ενώ οι θέσεις εργασίας στον βιομηχανικό κλάδο μειώθηκαν κατά 9.000.
«Είναι σημαντικό να σημιεθωεί ότι τα στοιχεία της ADP βασίζονται στον συνολικό αριθμό των μισθολογικών καταστάσεων των εργαζομένων μίας επιχείρησης μέχρι τις 12 του μήνα», διευκρινίζει ο αντιπρόεδρος του ADP, Ahu Yildirmaz, επισημαίνοντας ότι «στην ίδια χρονική περίοδο βασίζονται και τα στοχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας».
«Τα στοιχεία του Μαρτίου δεν αντικατοπτρίζουν πλήρως τον πρόσφατο αντίκτυπο του COVID-19 στην κατάσταση της απασχόλησης, και δεν περιλαμβάνουν τις αιτήσεις για επίδομα ανεργίας που ανακοινώθηκαν στις 26 Μαρτίου του 2020», πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος του ADP.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης