Τελευταία Νέα
Πολιτική

Νέα παρέμβαση Μητσοτάκη μέσω... CNN στις 21:00 - Στο τραπέζι η αυστηροποίηση των μέτρων για τον κορωνοϊό

Νέα παρέμβαση Μητσοτάκη μέσω... CNN στις 21:00 - Στο τραπέζι η αυστηροποίηση των μέτρων για τον κορωνοϊό
Έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει στο Μέγαρο Μαξίμου, η απειθαρχία των πολιτών στα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού
Σε νέα παρέμβαση αναμένεται να προχωρήσει εντός της ημέρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη στιγμή που στην κυβέρνηση επικρατεί έντονος προβληματισμός για την απειθαρχία στα μέτρα της κυβέρνησης για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού που επιδεικνύει μερίδα των πολιτών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα παραχωρήσει συνέντευξη στο αμερικανικό δίκτυο CNN σήμερα (1/4/2020) στις 21:00, ενώ δεν αποκλείεται να αναφερθεί και στα μέτρα της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό, καθώς ο Απρίλιος θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμος μήνας όσον αφορά την κορύφωση του κορωνοϊού.

Η αυστηροποίηση των μέτρων

Πλέον, η κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο αυστηροποίησης των μέτρων.
Το βασικό σενάριο που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο τραπέζι της κυβέρνησης είναι οι λιγότερες και πιο σύντομες μετακινήσεις των πολιτών.
Αυτό σημαίνει ότι δεν αποκλείεται να μπορεί ο καθένας να βγει από το σπίτι του παρά μόνο μία με δύο φορές της ημέρα, ενώ στο μήνυμα που θα στέλνουν οι πολίτες στο 13033, θα αναγράφεται και η ώρα ώστε ανάλογα με το σκοπό της εξόδου να υπάρχει και συγκεκριμένο περιθώριο χρόνου.
Την απόφαση για αυστηροποίηση των μέτρων η κυβέρνηση θα την πάρει με βάση δύο κριτήρια.
Πρώτον κατά πόσον οι πολίτες εφαρμόζουν τα μέτρα που ήδη ισχύουν και δεύτερον με βάση το ρυθμό εξάπλωσης του κορωνοϊού στη χώρα.
Στο θέμα, άλλωστε, αναφέρθηκε σήμερα (1/4/2020) και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.
«Εξετάζουμε την αυστηροποίηση των μέτρων ιδίως σε ότι αφορά τον αριθμό των μετακινήσεων και τον χρονικό περιορισμό, είναι θέματα που εξετάζουμε και αναμένουμε τις εισηγήσεις των ανθρώπων που είναι στο πεδίο, είναι θέμα που μπορεί να ανακοινωθεί τις επόμενες δύο ημέρες.
Προσανατολιζόμαστε στον περιορισμό που όμως δεν θα θίξει τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων που δεν κάνουν κατάχρηση σήμερα.
Θα επηρεάσει τον πληθυσμό που κάνει κατάχρηση, που χρησιμοποιεί για παράδειγμα ένα έντυπο κάθε φορά με αποτέλεσμα να βγαίνει έξι φορές την ημέρα από το σπίτι του ή να πηγαίνει 3 φορές την ημέρα για άσκηση... δεν είναι αποδεκτά πράγματα αυτά, δεν είναι οι άλλοι κορόιδο που μένουν στο σπίτι.
Η αυστηροποίηση θα θίξει μόνο τους πονηρούς» επεσήμανε ο κ. Πέτσας σε δηλώσεις του στον Real FM.
Ωστόσο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέκλεισε το ενδεχόμενο απαγόρευσης της κυκλοφορίας.
«Το θέμα της απαγόρευσης της κυκλοφορίας δεν εξετάζεται.
Όσον αφορά στους περιορισμούς για το Πάσχα, το βλέπουμε και το αξιολογούμε θα το εξετάσουμε εκείνη τη στιγμή» τόνισε.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης