Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Καίγονται για ρευστότητα οι αεροπορικές εταιρείες

tags :
Καίγονται για ρευστότητα οι αεροπορικές εταιρείες
Ο σοβαρός αντίκτυπος και οι παράγοντες
Πρόβλημα μετρητών θα αντιμετωπίσουν οι αεροπορικές εταιρείες δεύτερο τρίμηνο που λήγει στις 30 Ιουνίου 2020 -καταγράφοντας τριμηνιαία καθαρή ζημία ύψους 39 δισεκατομμυρίων δολαρίων- εκτιμά η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA) σε νέα της ανάλυση.
Η ανάλυση αυτή βασίζεται στην εκτίμηση των επιπτώσεων που εξέδωσε η ΙΑΤΑ την περασμένη εβδομάδα, σε ένα σενάριο όπου οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί διαρκούν τρεις μήνες.
Σε αυτό το σενάριο, η συνολική ζήτηση μειώνεται κατά 38% και τα έσοδα επιβατών για ολόκληρο το χρόνο μειώνονται κατά 252 δισεκατομμύρια δολάρια σε σύγκριση με το 2019. Η μείωση της ζήτησης θα ήταν η πιο βαθιά στο δεύτερο τρίμηνο, με μείωση κατά 71%.

Ο σοβαρός αντίκτυπος και οι παράγοντες
- Τα έσοδα αναμένεται να μειωθούν κατά 68%. Αυτό είναι μικρότερο από την αναμενόμενη μείωση της ζήτησης κατά 71% λόγω της συνέχισης των εργασιών φορτίου, αν και σε μειωμένα επίπεδα δραστηριότητας.
- Το μεταβλητό κόστος αναμένεται να μειωθεί δραματικά – κατά περίπου 70% το δεύτερο τρίμηνο. Η τιμή των καυσίμων αεριωθούμενων μειώθηκε επίσης σημαντικά, αν και εκτιμάται ότι η αντιστάθμιση των καυσίμων θα περιορίσει το όφελος σε πτώση κατά 31%.
- Τα σταθερά και ημιπάγια έξοδα αντιστοιχούν στο μισό κόστος μιας αεροπορικής εταιρείας. Αναμένεται ότι το ημισταθερό κόστος (συμπεριλαμβανομένων των εξόδων του πληρώματος) θα μειωθεί κατά ένα τρίτο. Οι αεροπορικές εταιρείες κόβουν ότι μπορούν, ενώ προσπαθούν να διατηρήσουν το εργατικό τους δυναμικό και τις επιχειρήσεις για τη μελλοντική ανάκαμψη.

Αυτές οι αλλαγές στα έσοδα και το κόστος έχουν ως αποτέλεσμα εκτιμώμενη καθαρή ζημία ύψους 39 δις δολαρίων κατά το δεύτερο τρίμηνο.
Εκτός από το αναπόφευκτο κόστος, οι αεροπορικές εταιρείες αντιμετωπίζουν την επιστροφή των πωληθέντων αλλά αχρησιμοποίητων εισιτηρίων ως αποτέλεσμα μαζικών ακυρώσεων που απορρέουν από περιορισμούς που επιβάλλονται. Κι αυτό το δεύτερο τρίμηνο μεταφράζεται σε απώλεια 35 δις δολαρίων.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης