Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Στα 3,11 ευρώ η μέση τιμή στόχος της Εθνικής από 16 αναλυτές - Σύσταση buy από 9

tags :
Στα 3,11 ευρώ η μέση τιμή στόχος της Εθνικής από 16 αναλυτές - Σύσταση buy από 9
Πως είδαν τα αποτελέσματα της Εθνικής οι KBW, Goldman Sachs και JP Morgan
Σύσταση αγορά (buy) από εννέα αναλυτές διαθέτει η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, σύσταση διακράτηση (hold) από τέσσερις και σύσταση πώληση (sell) από τρεις, σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε το Bloomberg.
Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία ο μέσος όρος της τιμής στόχου είναι στα 3,11 ευρώ, με το εύρος να είναι μεταξύ 1,17 ευρώ έως 3,90 ευρώ.
Ειδικότερα, η KBW υποβάθμισε την αξιολόγηση της Εθνικής σε underperform από market perform προηγουμένως.
Η τιμή στόχος από την Goldman Sachs έχει τεθεί στα 2,22 ευρώ, υποδηλώνοντας μια αύξηση που φτάνει το 88%, με τη σύσταση όμως να είναι ουδέτερη (neutral).
Η JP Morgan από την πλευρά της, με σύσταση overweight θέτει την τιμή στόχο στα 3,80 ευρώ.
Αναφορικά με τα αποτελέσματα του τετάρτου τριμήνου του 2019, η Goldman Sachs χαρακτηρίζει ικανοποιητικά τα αποτελέσματα, με καλύτερη του αναμενομένου κεφαλαιακή επάρκεια, ενώ όπως όλα δείχνουν οι διαδικασίες για την τιτλοποίηση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs) θα καθυστερήσουν, όπως και η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής.
Θετική είναι και η στάση της JP Morgan, η οποία βλέπει ότι η τράπεζα δείχνει μεγαλύτερη πρόοδο, σε σχέση με τις άλλες τράπεζες, στην εκκαθάριση του ισολογισμού της, ενώ τα μεγέθη της δείχνουν ότι έχει αντοχές να αντιμετωπίσει την τρέχουσα κρίση του κορωνοϊού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης