Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποχωρεί το πετρέλαιο μετά τη νέα αύξηση στα αποθέματα ΗΠΑ - Στο -5,46% και τα 24,91 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Υποχωρεί το πετρέλαιο μετά τη νέα αύξηση στα αποθέματα ΗΠΑ - Στο -5,46% και τα 24,91 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό σημειιωσε άνοδο +1,37% στα 20,76 δολ. ανά βαρέλι
Μεικτές τάσεις επικράτησαν σήμερα Τετάρτη (1/4) στο πετρέλαιο, μετά από τη νέα αύξηση που σημειώθηκε στα αποθέματα των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα και την έλλειψη μίας νέας συμφωνίας μεταξύ Ρωσίας και ΟΠΕΚ για την παραγωγή τους.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουνίου 2020 υποχώρησε κατά -5,46% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 24,91 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαΐου 2020 για το αμερικανικό αργό σημείωσε άνοδο +1,37% στα 20,76 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, τα αποθέματα ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 10,5 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 27 Μαρτίου, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η άνοδος θα περιοριστεί στα 4 εκατ. βαρέλια.
Οι τιμές του πετρελαίου διαπραγματεύονται πλέον κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2020, ενώ ολοκλήρωσαν τον Μάρτιο σημειώνοντας απώλειες οι οποίες άγγιξαν το -70%, γεγονός που αποτελεί τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση που έχουν καταγράψει ποτέ.
«Το κλίμα της αγοράς παραμένει ζοφερό, καθώς δεν υπάρχει σαφήνεια σχετικά με το πόσο καιρό θα συνεχιστεί η πανδημία», δήλωσε ο γενικός διευθυντής ερευνών της Nissan Securities, Hiroyuki Kikukawa.
Από την πλευρά του, ο αναλυτής της BNP Paribas, Harry Tchilinguirian, τόνισε ότι «είναι ιδιαίτερα απίθανο να συμφωνήσει ο ΟΠΕΚ για μία επαρκή ογκομετρική λύση προκειμένου να αντισταθμίσει τις απώλειες στη ζήτηση πετρελαίου, με ή χωρίς τη Ρωσία ή τις Ηνωμένες Πολιτείες».
Παράλληλα, το πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν εξετάζει επί του παρόντος μία συμμαχία με τη Σαουδική Αραβία προκειμένου να διαχειριστεί την παγκόσμια αγορά πετρελαίου, και αντ' αυτού σχεδιάζει να εκμισθώσει χώρο για τις εταιρείες ενέργειας προκειμένου να αποθηκεύσουν τα στρατηγικά αποθέματα της χώρας.
Σημειώνεται ότι οι αναλυτές του Reuters προβλέπουν πως η τιμή του Brent θα διαμορφωθεί κατά μέσο όρο στα 38,76 δολ. ανά βαρέλι το 2020, γεγονός που αποτελεί πτώση της τάξεως του -36% σε σχέση με τις εκτιμήσεις του Φεβρουαρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης