Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Στα πρόθυρα κήρυξης κατάστασης έκτακτης ανάγκης λόγω κορωνοϊού

tags :
Ιαπωνία: Στα πρόθυρα κήρυξης κατάστασης έκτακτης ανάγκης λόγω κορωνοϊού
Πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης ο έλεγχος της πανδημίας τόνισε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης
Τη θέση ότι η Ιαπωνία συνεχίζει να βρίσκεται στα πρόθυρα της κήρυξης κατάστασης έκτακτης ανάγκης και της λήψης αυστηρότερων μέτρων καθώς η εξάπλωση της πανδημίας του κορω νοϊού συνεχίζεται στη χώρα διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Yoshihide Suga.
Όπως είπε ο Suga, το να ελεγχθεί η εξάπλωση παραμένει η κορυφαία προτεραιότητα της κυβέρνησης, που είναι έτοιμη να πράξει «ό,τι χρειάζεται» για να ελαχιστοποιήσει τον αντίκτυπο στην οικονομία.
Σημειώνεται ότι στην Ιαπωνία έχουν καταγραφεί 2.200 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 66 θάνατοι.
Ο αυξανόμενος αριθμός των κρουσμάτων και των θυμάτων εντείνουν τις πιέσεις στον πρωθυπουργό Shinzo Abe προκειμένου να λάβει την απόφαση να κηρύξει την Ιαπωνία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης προκειμένου να απαγορευτούν οι μετακινήσεις και οι συναθροίσεις των πολιτών.
Πάντως ο ΥΠΟΙΚ της Ιαπωνίας διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση δεν θεωρεί πως έχει έρθει η ώρα να επιβληθεί περιορισμός της κυκλοφορίας των πολιτών στο Τόκιο ή άλλες μεγάλες πόλεις.
Σήμερα Τετάρτη 1/4 θα γίνει ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή στελεχών της κυβέρνησης και ειδικών για να εξεταστεί η επιδημιολογική κατάσταση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης