Τελευταία Νέα
BN DATAROOM

Σιωπηρή παράταση της αναστολής ασύλου με επίκληση…του κορωνοιού

Σιωπηρή παράταση της αναστολής ασύλου με επίκληση…του κορωνοιού
-Λάθος μήνυμα περνάει η κυβέρνηση (μέσα και έξω) με την ατολμία της στο θέμα της παράτασης αναστολής των αιτήσεων ασύλου από παράνομα εισερχόμενους μετανάστες. Αντί να προχωρήσει σε νέα ΠΝΠ, αφήνει το ζήτημα να σέρνεται, επικαλούμενη τον κορωνοιό…

-Σε επιστολή του προς τους δημάρχους των νησιών και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ο Μηταράκης, αφού ζητάει να βρουν χώρους για…καραντίνα, προδικάζοντας την άφιξη κι άλλων λαθρομεταναστών τις επόμενες μέρες, αναφέρει ότι παγώνει και τον Απρίλιο η διαδικασία αίτησεων χορήγησης ασύλου. Όχι επειδή επεκτείνεται η αναστολή, αλλά επειδή οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι κλειστές λόγω κορωνοιού…

-Προς την ίδια κατεύθυνση υπεκφυγής κινήθηκε και η προσωρινή διαταγή του ΣτΕ στο αίτημα των γυναικών από το Αφγανιστάν  που ζητούσαν ακύρωση της ΠΝΠ για την αναστολή ασύλου. Ναι μεν απορρίπτει το αίτημα, αλλά ταυτόχρονα αναστέλλει και την διαδικασία απέλασης τους επειδή είναι «ευάλωτες»( η μία λεχώνα και η άλλη σε κατάσταση εγκυμοσύνης). Δηλαδή όταν θα πάψουν να είναι ευάλωτες τι θα γίνει; 
Για μαντέψτε…
Πολύ άσχημη φάμπρικα άνοιξε το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο. Και δεν είναι η πρώτη φορά…

-Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η έμμεση παρότρυνση-μέσω «διαρροών»-του προέδρου της βουλής προς τους βουλευτές να αγνοήσουν την προτροπή του πρωθυπουργού για να προσφέρουν μέρος του μισθού τους στον αγώνα κατά του κορωνοιού.
Η παρέμβαση Τασούλα έγινε με πρόσχημα την δήθεν «πλειοδοσία» του ΣΥΡΙΖΑ που πρότεινε η εισφορά να γίνει υποχρεωτική, αλλά στην πράξη είχε στόχο να καθησυχάσει κάποιους βουλευτές που διαμαρτυρήθηκαν επειδή…έχουν έξοδα.

-Η συντεχνιακού τύπου διαβεβαίωση του Προέδρου της βουλής ότι πρόκειται για «εθελοντική προσφορά» που δεν δεσμεύει κανέναν ήταν ανεπίτρεπτη και δεν τιμά το όνομα ενός πολιτικού με το μορφωτικό επίπεδο του Τασούλα.
Aφενός η βουλή έχει κατεβάσει ταχύτητα λόγω κορωνοιού, αλλά και όταν λειτουργεί φουλ, πόσοι από δαύτους εργάζονται; Αστεία πράγματα.

-Ο κορωνοιός δεν κάνει διακρίσεις ούτε σε επαγγέλματα, ούτε σε κοινωνικά στρώματα, ούτε σε εισοδηματικές τάξεις.
Αρκετοί επώνυμοι της δημόσιας ζωής και του επιχειρηματικού κόσμου νοσηλεύονται στα δύο μεγάλα νοσοκομεία της πρωτεύουσας, Ευαγγελισμό και Σωτηρία, ορισμένοι σε θαλάμους αρνητικής πίεσης ή και διασωληνωμένοι, καθώς εμφανίζουν σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα. Σε κάθε περίπτωση ευχόμαστε περαστικά και γρήγορη ανάρρωση.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης