Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χάος στις ΗΠΑ με 187 χιλ. κρούσματα και 3,8 χιλ νεκρούς - Trump: Επώδυνες οι 2 επόμενες εβδομάδες, προς παράταση μέτρων και μετά τον Απρίλιο

Χάος στις ΗΠΑ με 187 χιλ. κρούσματα και 3,8 χιλ νεκρούς - Trump: Επώδυνες οι 2 επόμενες εβδομάδες, προς παράταση μέτρων και μετά τον Απρίλιο
Τα κρούσματα στις ΗΠΑ αντιστοιχούν στο 21% των παγκόσμιων κρουσμάτων του κορωνοιού 
(upd9) Η πολιτεία της Νέας Υόρκης είναι πλέον το επίκεντρο του κορωνοϊού παγκοσμίως, καθώς ο αριθμός επιβεβαιωμένων περιπτώσεων COVID-19 στην πολιτεία, ξεπέρασε τις 78 χιλιάδες στις 31 Μαρτίου 2020 αριθμός που υπερβαίνει εκείνον της επαρχίας Hubei της Κίνας, το σημείο 0 της έναρξης της πανδημίας, ενώ οι νεκροί έφτασαν στην πολιτεία τους 1.550.
Στις ΗΠΑ τα κρούσματα ξεπερνούν τα 187 χιλιάδες και οι νεκροί συνολικά 3,81 χιλιάδες σε όλες τις πολιτείες.
Να σημειωθεί ότι οι θάνατοι ξεπέρασαν τους νεκρούς από την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.
Ο Αμερικανός Πρόεδρος Trump ανέφερε ότι οι αμερικανοί πολίτες πρέπει να προετοιμαστούν γιατί οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι πολύ επώδυνες σε κρούσματα και νεκρούς.
Επίσης δεν απέκλεισε τα μέτρα που έχουν θεσπιστεί να παραταθούν και πέραν από τα τέλη Απριλίου 2020.

Με βάση τα στατιστικά στοιχεία οι ΗΠΑ
-Τα κρούσματα στις ΗΠΑ αντιστοιχούν στο 21% των παγκόσμιων κρουσμάτων
- Οι θάνατοι αντιστοιχούν μόλις στο 8% των συνολικών θανάτων διεθνώς.
- Όσοι νόσησαν και ανάρρωσαν αντιστοιχούν στο 3,6% των κρουσμάτων στις ΗΠΑ έναντι 21% που είναι ο παγκόσμιος μέσος όρος.
- Τα 3/4 των Αμερικανών τέθηκαν σε απομόνωση με βάση οδηγίες των επιμέρους κυβερνήσεων των  πολιτειών.
Το τελευταίο στοιχείο δείχνει ότι ακόμη δεν έχουν φθάσει οι ΗΠΑ στην κορύφωση του προβλήματος.
Ο κυβερνήτης της πολιτείας Andrew Cuomo επιβεβαίωσε στην καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων, πως από τους σημερινούς ελέγχους, βρέθηκαν 9.298 νέα κρούσματα COVID-19, φθάνοντας το σύνολο στα 75.795 στην Πολιτεία, ενώ καταγράφηκαν 332 νέοι θάνατοι, (αύξηση 27%) αγγίζοντας τους 1.550 (από 1.218), καθώς και πως ο αδελφός του Chris Cuomo, παρουσιαστής του CNN, βρέθηκε θετικός στον ιό.
«Ο ιός είναι πιο ισχυρός και πιο επικίνδυνος από όσο περιμέναμε», δήλωσε ο Cuomo.
«Συνεχίζουμε να ανεβαίνουμε το βουνό, η κύρια μάχη είναι στην κορυφή του βουνού».
«Ο αδερφός μου Chris είναι θετικός στον ιό, το μάθαμε σήμερα το πρωί.
Θα γίνει καλά, είναι νέος, δυνατός, όχι τόσο δυνατός όσο νομίζει...αλλά θα είναι μια χαρά», είπε ο κυβερνήτης.
«Μίλησα μαζί του σήμερα το πρωί και θα μπει σε καραντίνα στο υπόγειό του».
Τέλος ανακοίνωσε πως η πολιτεία παρήγγειλε από την Κίνα 17.000 αναπνευστήρες, με τιμή 25.000 δολάρια τον καθένα.
Σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Johns Hopkins, η επαρχία Hubei της Κίνας έχει αναφέρει 67.801 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις από τότε που εμφανίστηκε ο ιός τον Δεκέμβριο 2019.
Με 43.139 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις, η πόλη της Νέας Υόρκης αντιπροσωπεύει περισσότερο από το ήμισυ όλων των περιπτώσεων στην πολιτεία.
Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, οι νεκροί από τον κορωνοϊό ξεπερνούν τους 500 το τελευταίο 24ωρο στις Ηνωμένες Πολιτείες, ένα θλιβερό ρεκόρ για τη χώρα.
Συνολικά, ο απολογισμός μέχρι στιγμής κάνει λόγο για πάνω από 3.800 νεκρούς, με τα κρούσματα να φθάνουν τα 187 χιλιάδες. 
Παρόλα αυτά, ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump αρνείται να λάβει σκληρά περιοριστικά μέτρα.
Ως αποτέλεσμα, έντονες πιέσεις για παράταση των περιοριστικών μέτρων στις ΗΠΑ κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, άσκησαν οι ειδικοί του Λευκού Οίκου στον τομέα της υγείας, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου Λοιμώξεων των ΗΠΑ, Anthony Fauci.
«Έχουμε την αίσθηση ότι εάν αποσύρουμε πρόωρα τα μέτρα, θα προκαλούσαμε απλώς την επιτάχυνση της εξάπλωσης του ιού», δήλωσε,σε συνέντευξή του στο CNN.
Όπως τόνισε, αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι επιστήμονες υποστήριξαν έντονα την ανάγκη επέκτασης των μέτρων.
Ο πρόεδρος άκουσε, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου Λοιμώξεων των ΗΠΑ.
Ο πρόεδρος Trump εγκατέλειψε το αμφιλεγόμενο σχέδιό του για άρση των περιοριστικών μέτρων μέχρι τα μέσα Απριλίου, μετά την εκτίμηση του κ. Fauci ότι 200.000 Αμερικανοί θα μπορούσαν να χάσουν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/Screen%20Shot%202020-03-31%20at%205.50.40%20PM.png?itok=UMJCn99y
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/Screen%20Shot%202020-03-31%20at%205.50.59%20PM.png?itok=FYSdGyR0
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/USDEATHS_0.png?itok=gpY31YW8
Image

Νέα Υόρκη: Κατέπλευσε το πλωτό νοσοκομείο - 1.200 νοσηλευτές και 12 χειρουργεία

Στο λιμάνι της Νέας Υόρκης έφτασε το USNS Comfort, ένα στρατιωτικό πλωτό νοσοκομείο χωριτικότητας 1.000 κλινών, όπου αναμένεται να βοηθήσει στην αποσυμφόρηση των νοσοκομείων της πόλης, που βρίσκονται αντιμέτωπα με τη συρροή ασθενών του νέου κορωνοϊού.
Το πλοίο, που διαθέτει 12 χειρουργεία και 1.200 μέλη νοσηλευτικού προσωπικού, αναμένεται να παράσχει φροντίδα σε ασθενείς που χρειάζονται νοσηλεία σε μονάδα εντατικής θεραπείας και δεν συνδέονται με τον νέο κορωνοϊό, προκειμένου να βοηθήσει τα νοσοκομεία να επικεντρωθούν στους νοσούντες με Covid-19.
Ο δήμαρχος της πόλης Bill de Blasioo χαιρέτισε την άφιξη του πλοίου.
«Το γεγονός ότι το πολεμικό ναυτικό βρίσκεται εκεί, ότι ο στρατός βρίσκεται εκεί για να βοηθήσει τη Νέα Υόρκη σε μια στιγμή όπου η πόλη μας το έχει ανάγκη, είναι πολύ σημαντικό» τόνιζε σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN, την ώρα που το USNS Comfort εισερχόταν στο λιμάνι του Μανχάταν.
«Για τους πολίτες της πόλης, που έχει περάσει πολλά τις τελευταίες εβδομάδες, όλο αυτό τους τονώνει το ηθικό. Είναι πολύ συγκινητικό για όλους εμάς, έχουμε ανάγκη από βοήθεια».
Η πόλη της Νέας Υόρκης, το επίκεντρο της επιδημίας στις ΗΠΑ με περισσότερα από 33.000 κρούσματα και περίπου 1000 νεκρούς, άνοιξε εχθές (30/3) ένα νοσοκομείο εκστρατείας στο συνεδριακό κέντρο Javits Center.
Η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε, την Κυριακή, τη χορήγηση μόνο στα νοσοκομεία κατά της Covid-19 χλωροκίνης και υδροξυχλωροκίνης, θεραπείες που χρησιμοποιούνται κατά της ελονοσίας, στις οποίες ο Αμερικανός πρόεδρος εναποθέτει πολλές ελπίδες για την αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού.
Σε ανακοίνωσή του, το αμερικανικό υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι η FDA έδωσε το πράσινο φως για τη «διανομή και συνταγογράφηση» των θεραπειών αυτών «από τους γιατρούς στους εφήβους και τους ενήλικες που νοσηλεύονται διότι έχουν προσβληθεί από Covid-19, με προσαρμοσμένο τρόπο, στην περίπτωση που δεν είναι διαθέσιμη ή εφικτή μια κλινική δοκιμή».
Ο Trump είχε εξυμνήσει στις 24 Μαρτίου την αξία αυτού του φαρμάκου.
«Υπάρχουν πολλές πιθανότητες αυτό να μπορέσει να έχει τεράστιο αντίκτυπο.
Θα ήταν μάννα εξ ουρανού, αν αυτό τα πήγαινε καλά», είχε δηλώσει.
Οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές έχουν προειδοποιήσει το ευρύ κοινό ότι δεν θα πρέπει να λαμβάνει μόνο του φάρμακα.
Ένας κάτοικος της Αριζόνα, στις νοτιοδυτικές ΗΠΑ, ο οποίος είχε καταναλώσει φωσφορική χλωροκίνη, η οποία χρησιμοποιείται για τα ενυδρεία, πέθανε εξαιτίας αυτού.
Δύο αμερικανικοί ιατρικοί οργανισμοί, το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (NHI) και η Αρχή για την Έρευνα-Ανάπτυξη στον τομέα της Βιοϊατρικής (Barda), εργάζονται πάνω σε κλινικές δοκιμές.

ΗΠΑ: Ο κορωνοϊός σαρώνει το αεροπλανοφόρο Ρούζβελτ - 80 κρούσματα, δραματική έκκληση του πλοιάρχου να σωθούν οι 5.000 ναύτες

Ο πλοίαρχος του αμερικανικού αεροπλανοφόρου Theodore Roosevelt, που βρίσκεται αντιμέτωπος με την ραγδαία εξάπλωση του νέου κορωνοϊού μεταξύ των 5.000 μελών του πληρώματός του, ζήτησε βοήθεια από την ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού για να σωθούν οι ζωές των ναυτών, με μια επιστολή όπου περιγράφει σε δραματικούς τόνους την κατάσταση.
Σχεδόν 80 άνθρωποι που βρίσκονται πάνω στο πλοίο έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό και ο αριθμός αυτός πιθανότατα θα αυξηθεί, καθώς συνεχίζονται οι διαγνωστικές εξετάσεις στο προσωπικό.
«Δεν είμαστε σε πόλεμο.
Δεν υπάρχει κανείς λόγος να πεθαίνουν οι ναύτες», τονίζει ο Brett Crosier, ο διοικητής του πυρηνοκίνητου USS Theodore Roosevelt στην τετρασέλιδη επιστολή του, την οποία αποκάλυψε πρώτη η εφημερίδα San Francisco Chronicle και αναδημοσιεύτηκε από την εφημερίδα New York Times.
Ο πλοίαρχος εξηγεί ότι αφού εντοπίστηκαν τα πρώτα τρία κρούσματα της ασθένειας Covid-19 πάνω στο πλοίο, την περασμένη εβδομάδα και μετά τον ελλιμενισμό του στο Γκουάμ, στον Ειρηνικό Ωκεανό, η επιδημία συνέχισε να εξαπλώνεται και «επιταχύνεται», λόγω και του «περιορισμένου χώρου» στο αεροπλανοφόρο.
Το να ανακληθεί το μεγαλύτερο μέρος του πληρώματος ενός αμερικανικού πυρηνοκίνητου αεροπλανοφόρο και να τεθεί σε απομόνωση για δύο εβδομάδες μπορεί να μοιάζει με ασυνήθιστο μέτρο» αλλά «είναι ένας αναγκαίος κίνδυνος», πρόσθεσε, ζητώντας να του επιτραπεί να αποβιβάσει τους ναύτες στο Γκουάμ.
Στην επιστολή του με ημερομηνία 30 Μαρτίου ο Crosier επισημαίνει ότι στο πλοίο δεν υπάρχει επαρκής χώρος για καραντίνα, προειδοποιώντας ότι η στρατηγική που ακολουθείται τώρα θα επιβραδύνει αλλά δεν θα εξαλείψει τον ιό.
Για αυτόν τον λόγο ζητά από το Πολεμικό Ναυτικό να αναληφθεί «αποφασιστική δράση» και να απομακρυνθούν από το πλοίο 4.000 ναύτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης