Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Κρατική βοήθεια σε επιχειρήσεις αλλά και κούρεμα αμοιβών διοικήσεων

Κρατική βοήθεια σε επιχειρήσεις αλλά και κούρεμα αμοιβών διοικήσεων
Η κρατική βοήθεια με κεφάλαια του Έλληνα φορολογούμενου θα πρέπει να δοθεί μόνο αν οι επιχειρηματίες κουρέψουν τις απολαβές τους
Επειδή έχουμε και πρόσφατα περάσει και άλλες μεγάλες κρίσεις και τα αποτελέσματα φάνηκαν σε πολλές εισηγμένες, θα πρέπει αυτή τη φορά η κρατική βοήθεια να δοθεί με προσοχή και με κάποιους όρους που δυστυχώς δεν υπήρχαν στις προηγούμενες παρεμβάσεις.
Δε θα πρέπει δηλαδή να δούμε φαινόμενα σωτηρίας επιχειρήσεων με κρατικά κεφάλαια ή αλλιώς με κεφάλαια του Έλληνα φορολογούμενου και να μην υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις, οι οποίες θα στέλνουν και ένα μήνυμα δικαίου.
Θα πρέπει η κυβέρνηση σε όσες επιχειρήσεις ζητήσουν μεγάλη ή μικρή βοήθεια να καλέσει και τους επιχειρηματίες να συμβάλουν.
Όχι να τους καλέσει αλλά να το επιβάλει.
Για παράδειγμα είδαμε στην προηγούμενη οικονομική κρίση, διασώσεις επιχειρήσεων, αλλά χωρίς να επηρεάζονται οι αμοιβές της διοίκησης.
Δάνεια και τόκοι κουρεύτηκαν, μετοχές τυπώθηκαν αλλά οι αμοιβές των διοικήσεων όχι μόνο δε μειώθηκαν αλλά σε κάποιες περιπτώσεις αυξήθηκαν.
Αυτό δε πρέπει να συμβεί ξανά.
Όσοι επιχειρηματίες θελήσουν κρατικά χρήματα, θα πρέπει να τα πάρουν με τον όρο να κουρέψουν βαθιά τις απολαβές τους.
Δε μπορεί να πληρώνει ο Ελληνικός λαός σε περιόδους κρίσης τις παχυλές αμοιβές.
Πριν οποιαδήποτε βοήθεια θα πρέπει να ζητηθεί η αναλυτική παρουσίαση των αμοιβών του διοικητικού συμβουλίου και των στελεχών και να κουρευτούν για παράδειγμα οι αμοιβές ανά συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, αλλά και οι αμοιβές των ίδιων των μελών του διοικητικού συμβουλίου.
Να διασωθούν επιχειρήσεις, να γίνει προσπάθεια να κρατηθούν οι θέσεις εργασίας, αλλά να βοηθήσουν και οι ίδιοι οι επιχειρηματίες.
Ήδη παρατηρούμε από τα πρώτα αποτελέσματα πως κάποιοι επιχειρηματίες φρόντισαν να πάρουν παχυλές αποζημιώσεις το 2019, αν και βλέπουν τον κίνδυνο που υπάρχει για το 2020.
Θα πρέπει όλοι να συμβάλουν με τον τρόπο τους και υπάρχουν λύσεις στις περικοπές κόστους που όλοι αναζητούν.
Δεν είναι μόνο η μείωση των θέσεων εργασίας ή η αναστολή λειτουργίας εργοστασίων.
Για να δούμε αν η κυβέρνηση θα κινηθεί και προς αυτή την κατεύθυνση

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης