Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Amazon «εκδικήθηκε» υπάλληλο που απήργησε λόγω κορωνοϊού

H Amazon «εκδικήθηκε» υπάλληλο που απήργησε λόγω κορωνοϊού
«Προσπάθησα να αντιδράσω για τη μη λήψη μέτρων κατά του κορωνοϊού και με απέλυσαν» καταγγέλλει ο Chris Smalls, υπάλληλος της Αmazon
Στην απόλυση του συνδικαλιστή που οργάνωσε τις απεργιακές κινητοποιήσεις με αίτημα τη λήψη μέτρων προστασίας κατά του κορωνοϊού προχώρησε η Amazon, προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις.
«Επειδή προσπάθησα να αντιδράσω και να ορθώσω το ανάστημά μου, με εκδικήθηκαν απολύοντάς με» δήλωσε ο Chris Smalls, ένας υπάλληλος στις αποθήκες της Amazon.
Όπως επισημαίνει ο Small, δεκάδες υπάλληλοι διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό και για αυτό ζητούσε τη λήψη αυστηρών μέτρων προστασίας.
Ο εισαγγελέας της Νέας Υόρκης, Letitia James, χαρακτήρισε την απόλυση «ανήθικη» και «απάνθρωπη» και επιφυλάσσεται για τα νομικά μέτρα που προτίθεται να πάρει κατά της εταιρείας.
Να σημειωθεί πως περίπου 100 εργαζόμενοι στις αποθήκες της Amazon, στο Στέιτεν Άιλαντ της Νέας Υόρκης, νότια του Μανχάταν, σταμάτησαν να εργάζονται στις 30 Μαρτίου 2020.
Την ώρα που η μεγαλούπολη, το επίκεντρο της επιδημίας στις ΗΠΑ, βρίσκεται σε καραντίνα, οι εργαζόμενοι της Amazon κατηγορούν τον αμερικανικό κολοσσό ότι δεν λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα για να τους προστατεύσει.
«Άνθρωποι που βγήκαν θετικοί (με τον κορωνοϊό) εργάζονται σε αυτό το κτίριο και μεταδίδουν (τον ιό) σε εκατοντάδες άλλους» καταγγέλλεται σε έναν λογαριασμό στο Twitter, το @Shut_downAmazon, που έχει μόλις δημιουργηθεί.
«Οι κατηγορίες είναι αβάσιμες» αντέδρασε η Amazon σε ένα δελτίο τύπου προς το Γαλλικό Πρακτορείο.
«Έχουμε λάβει έκτακτα μέτρα για να εγγυηθούμε την ασφάλεια των ανθρώπων, απολυμαίνοντας τους χώρους τριπλάσιες φορές συχνότερα σε σύγκριση με το σύνηθες, αγοράζοντας εξοπλισμούς ασφαλείας και τροποποιώντας τις διαδικασίες για να εγγυηθούμε τις αποστάσεις ασφαλείας» διαβεβαίωνε ο όμιλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης