Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Εγκαταλείπουν τον ηγέτη της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας J. Guaido, προσωρινά, λόγω κορωνοϊού

ΗΠΑ: Εγκαταλείπουν τον ηγέτη της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας J. Guaido, προσωρινά, λόγω κορωνοϊού
Στον πάγο, έστω και προσωρινά βάζει ο κορωνοϊός φλέγοντα θέματα εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ - Ο ΥΠΕΞ Pompeo κάλεσε τους διεκδικητές της προεδρίας στη Βενεζουέλα, Maduro και Guaido, να αποχωρήσουν
Οι ΗΠΑ δείχνουν να εγκαταλείπουν, τουλάχιστον προσωρινά, τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Juan Guaido, τον οποίο ωστόσο αναγνωρίζουν ως μεταβατικό πρόεδρο της χώρας που είναι σε κρίση από τον Ιανουάριο του 2019 με την ελπίδα να εκδιώξει από την εξουσία τον σοσιαλιστή ηγέτη Nicolas Maduro.
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Mike Pompeo κάλεσε σήμερα Τρίτη 31 Μαρτίου, τον Nicolas Maduro και τον Juan Guaido, που διεκδικούν την προεδρία στη Βενεζουέλα, να αποχωρήσουν «και οι δυο τους» ενόψει των νέων εκλογών που οργανώνει το "Κρατικό Συμβούλιο" που έχουν συγκροτήσει οι δύο αντίπαλες παρατάξεις.
O επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας διευκρίνισε ωστόσο κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ότι θα επιτραπεί στον Guaido να θέσει υποψηφιότητα στις προσεχείς προεδρικές εκλογές.
«Είναι ο πιο δημοφιλής πολιτικός στη Βενεζουέλα και εάν διεξάγονταν εκλογές σήμερα θα αποσπούσε ένα απίστευτα καλό αποτέλεσμα" εκτίμησε, προσθέτοντας ότι η Ουάσινγκτον συνεχίζει να "τον στηρίζει"».
Ο Mike Pompeo δήλωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν καταστήσει σαφές πως ο Nicolas Maduro δεν θα κυβερνήσει "ποτέ ξανά" τη Βενεζουέλα, και ελπίζουν να λάβει σοβαρά υπόψη την πρόταση του νέου αμερικανικού πλαισίου για τη Βενεζουέλα.
"Ο Nicolas Maduro πρέπει να φύγει", δήλωσε.
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ πρόσθεσε ότι η Ουάσινγκτον ελπίζει ότι βάσει του νέου πλαισίου για τη Βενεζουέλα, οι προεδρικές εκλογές κι αυτές για την Εθνοσυνέλευση θα μπορούν να διεξαχθούν μέσα σε έξι έως 12 μήνες.
Αν πληρούνται οι προϋποθέσεις του νέου πλαισίου για τη Βενεζουέλα, τότε όλες οι εναπομείνασες αμερικανικές κυρώσεις θα αρθούν, δήλωσε επίσης ο Mike Pompeo.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης