Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κύπρος: Στους 8 αυξήθηκαν οι θάνατοι από κορωνοϊό, στα 550 τα κρούσματα

Κύπρος: Στους 8 αυξήθηκαν οι θάνατοι από κορωνοϊό, στα 550 τα κρούσματα
Κύπρος: Ένας νέος θάνατος και 32 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα
Άλλος ένας άνδρας, ηλικίας 83 ετών, έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό στην Κύπρο, ενώ τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Κύπρο ανέρχονται στα τριάντα δύο, ανακοινώθηκε από τις κυπριακές αρχές το απόγευμα της Τρίτης (31/3).
Οι θάνατοι από τον COVID-19 στην Κύπρο ανήλθαν στους οκτώ, εκ των οποίων μία γυναίκα και εφτά άντρες, με μέσο όριο ηλικίας τα 68 έτη.
Έξι από αυτούς είχαν κάποιους επιβαρυντικούς παράγοντες.
Τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Κύπρο είναι 32 από σύνολο 550 εργαστηριακών διαγνώσεων.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για 13 άτομα που εντοπίστηκαν μέσω ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων περιστατικών, ενώ εντοπίστηκαν ακόμα τέσσερα άτομα από τις Βρετανικές Βάσεις και 15 άτομα των οποίων το ιστορικό διερευνάται.
Με βάση και τα σημερινά στοιχεία, ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Κύπρο ανήλθε στα 262, περιλαμβανομένων των εννέα κρουσμάτων στις Βρετανικές Βάσεις.
Σύμφωνα με τις αρχές, τα 271 περιστατικά εντοπίστηκαν μετά από διεκπεραίωση 7.397 εργαστηριακών αναλύσεων από το Ινστιτούτο Νευρολογίας Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ) και το Μικροβιολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Αναστασιάδης: Έχω κρίση συνείδησης με τα πιο αυστηρά μέτρα, αλλά είναι αναγκαία

Ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, με ανάρτησή του στο Facebook, απαντάει στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν με τα νέα αυστηρά μέτρα περιορισμού της διακίνησης που εφαρμόζονται από τις 6 το πρωί.
Η ανάρτηση:

"Κατανοώ τις αντιδράσεις μιας μερίδας πολιτών για τα νέα μέτρα της κατ΄ εξαίρεση διακίνησης. Συμμερίζομαι τη δυσφορία που προκαλεί ο νέος τρόπος ζωής που έχει επιβληθεί όχι μόνο σε εμάς, αλλά και σε δισεκατομμύρια ανθρώπων παγκοσμίως λόγω της πανδημίας.
Θα ήθελα να κατανοήσετε πως περνώ μια έντονη κρίση συνείδησης και δοκιμασίας κάθε φορά που η Κυβέρνηση υποχρεούται να πάρει αυστηρότερα μέτρα περιορισμού.
Το δίλημμα όμως δεν είναι τι θα επιθυμούσα, αλλά τι επιβάλλεται να πράξω, κάτω από τις συνθήκες που βιώνουμε, ώστε να νιώθω πως δεν υστέρησα των ευθυνών μου την ώρα των δύσκολων αποφάσεων.
Και η ευθύνη του ιδίου και της Κυβέρνησης είναι η προστασία της υγείας, της ζωής αλλά και της εργασιακής ασφάλειας του καθενός από εσάς.
Τούτο πράττοντας, σας διαβεβαιώ πως δεν θα ανεχτώ την όποια κατάχρηση εξουσίας που θα παραβιάζει άνευ λόγου το οικογενειακό άσυλο του κάθε πολίτη.
Προτιμώ αυστηρά να κρίνομαι για τις σημερινές μου αποφάσεις παρά να αντιμετωπίσω τον πόνο και την πικρία σας γιατί από την δική μου ατολμία χάθηκαν ζωές αγαπημένων σας.
Με την ίδια τόλμη που πήρα οδυνηρές αποφάσεις στο παρελθόν, το ίδιο θα πράξω και τώρα.
Όπως τότε με τη συνεργασία όλων ξεπεράσαμε την κρίση, έτσι και τώρα θα κερδίσουμε και τούτη την μάχη.
Θα τα καταφέρουμε".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης