Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία - Κορωνοϊός: Φτάσαμε στο ανώτατο σημείο διάδοσης των κρουσμάτων - Αναμένουμε μειώσεις

Ιταλία - Κορωνοϊός: Φτάσαμε στο ανώτατο σημείο διάδοσης των κρουσμάτων - Αναμένουμε μειώσεις
Το σημείο αυτό, δεν είναι μια κορυφή, είναι οροπέδιο, τόνισε ο επικεφαλής των αρχών υγείας, εννοώντας ότι δεν είναι κάτι που μπορεί να αναμένει, κανείς, έπειτα από μια ημέρα
Ο πρόεδρος του Ιταλικού Ανώτατου Ινστιτούτου Υγείας, Silvio Brusaferro, τόνισε σε σημερινές του (31 Μαρτίου) δηλώσεις, ότι «η χώρα έφτασε στο σημείο ανώτατης διάδοσης του ιού και τώρα αναμένεται η αρχή της καθοδικής πορείας».
«Το σημείο αυτό, όμως, δεν είναι μια κορυφή, είναι οροπέδιο», πρόσθεσε, εννοώντας ότι δεν είναι κάτι που μπορεί να αναμένει, κανείς, έπειτα από μια ημέρα.
«Αν δεν τηρήσουμε με προσοχή τα μέτρα που έχουν εγκριθεί, η επιδημία μπορεί να ξαναρχίσει να διαδίδεται με δύναμη», εξήγησε ο Brusaferro.
Ο επικεφαλής του Ιταλικού Ανώτατου Ινστιτούτου Υγείας τόνισε, επίσης, ότι «χρειάζονται πιο γρήγορα τεστ προς εντοπισμό των αντισωμάτων και είναι ακριβώς αυτό που η ιταλικές υγειονομικές αρχές θέλουν να κάνουν».
Κατέληξε υπογραμμίζοντας πως «ο στόχος είναι ο δείκτης μεταδοτικότητας να παραμείνει κάτω από το 1%» και ότι «για να φτάσει στο μηδέν, θα χρειαστούν μήνες».
Η Ιταλία είναι η χώρα που έχει καταγράψει τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων 11.591 σήμερα 31/3, με 101.739 κρούσματα και 14.620 ιαθέντες ασεθενείς.
Η καραντίνα αρχίζει να αποδίδει ενθαρρυντικά αποτελέσματα, τρεις εβδομάδες μετά την επιβολή των περιοριστικών μέτρων, ωστόσο νωρίτερα σήμερα ο υφυπουργός Υγείας Pierpaolo Sileri, δήλωσε πως «Μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα φθάσουμε στην κορύφωση σε επτά έως δέκα ημέρες, και στην συνέχεια, ευλόγως, θα έχουμε την καθοδική πορεία της μετάδοσης».
Η Ιταλία τήρησε σήμερα το μεσημέρι σιγή ενός λεπτού, με τις σημαίες μεσίστιες, στην μνήμη των θυμάτων της επιδημίας και προς τιμήν του υγειονομικού προσωπικού.

Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης